Uppdatering

Hej fina läsare, tack till er som fortfarande kikar in här trots min dåliga uppdatering. Men som ni säkert redan listat ut befinner jag mig i Thailand just nu, på Koh Samui närmare bestämt. Ville bara tala om för er att jag mår faktiskt rätt så bra. Det känns skönt. Jag försöker att inte tänka så mycket alls. Inte tänka på det jag mår dåligt av, det som väntar hemma, scä, ångesten, mat, kroppen och så vidare. Alla dessa tankar försöker jag tränga bort så gott som det går. Ärligt talat fungerar det ganska bra.

 

Thaimaten är god också, fast det visste jag ju sen innan. Kan skriva vad jag ätit idag om ni vill veta, haha.

Frukost – Två mackor med smör och pålägg, två glas yoghurt med frukt och lite müsli, ett glas juice och ett glas vatten.

Extra – 2dl vatten

Förmiddagsmellis – 1 vaniljyogurt (2dl), en halv färsk mango, två minibananer och 2 dl vatten.

Extra – 2dl vatten

Lunch – En portion kyckling i sötsur sås med ris och 3dl vatten

Extra – 2dl vatten

Eftermiddagsmellis – En stor strutglass och 2dl äppeljuice

Extra – 2dl vatten

Middag – En portion kyckling i gröncurry med ris och 3dl vatten

Kvällsmål – 2 dl vaniljyoghurt med AllBran, ett halvt äpple och 2dl vatten

 

Tycker drickan är jobbigast, känns som att jag måste dricka heeeeela tiden. Seriöst. Men ändå, dagen har varit bra. Har ätit, badat, läst lite i veckorevyn, gått en strandpromenad, solat, åkt vattenskoter, shoppat och så vidare. Semester med andra ord. Oj, nu börjar min internettid ta slut! Förlåt för tråkigt inlägg men kände bara för att uppdatera er lite om läget. Kanske slänger in något mer inlägg någon dag, men när jag kommer hem blir allt som vanligt igen! Bilden nedan är på mig efter att jag precis kört vattenskoter!

 

 


Känslan

Känslan är omöjlig att beskriva. Det gör så ont inuti mig. Så ont som ingen som inte gått genom samma sak kan förstå. Mina föräldrar säger att dem förstår, men redan sekunden efter vräker dem ur sig något som verkligen visar att dem inte alls förstår. Jag önskar att jag kunde berätta för allt och alla hur jag känner, men det är inte så lätt som alla verkar tro. Jag vet inte vad jag känner, fast jag vet ändå. Allt känns så konstigt på något sätt.

Thailand


Imorgon åker jag till ett av de mysigaste och bästa platserna på jorden enligt mig, Thailand. Allt är så bra, allt är så fint, det är så varmt, alla människor är så snälla, maten är så god...allt är perfekt. Det är blir den 6:e gången för mig som jag besöker Thailand. Den här resan ska bli min vändning, det är nu jag måste våga. När jag kommer hem ska jag må bättre. Jag måste våga vända allt det här nu. Nu har jag stått still och trampat på samma ställe i evigheter, jag måste gå vidare. Jag vill inte komma hem och fortsätta må såhär, jag vill istället må bättre och faktiskt kunna börja skolan på heltid i höst. Jag vill, och bara jag vill så vet jag att det går.

Men är jag verkligen värd den här resan..? Jag tycker inte att jag har förtjänat den på något sätt. Jag har inte varit stark nog att bli frisk under detta halvår, allt jag gjort har bara varit svagt och fegt. Viss, jag har börjat äta igen. Men det betyder inte att jag har gjort ett bra jobb. Eller är det just det som det betyder? Jag känner mig så splittrad, är jag värd det här eller inte frågar jag mig själv gång på gång. Svaret blir alltid det samma, såklart att jag inte är värd resan. Varför skulle jag? Jag har ju bara förstört min familj, fått alla att må dåligt. Inte ens har jag lyckats få mig själv att må bättre. Jag har blivit fetare, det är allt. Inte gjort något bra egentligen. Fan.

Bra dag

Idag har det varit en bra dag. Imorse väcktes jag strax efter sju för att äta frukost som vanligt. Regnet öste ner och jag mådde inte så vidare bra. Ångest över Calshaken jag druckit kvällen innan. Frukosten bestod av två mackor med smör och pålägg, en tallrik med naturell filmjölk och Allbran och se ett glas äppeljuice att dricka, allt åts upp undet tystnad. Beroende på att jag fortfarande var så trött gick jag upp och sov ett par timmar till innan jag väcktes för mellis. Melliset bestod av en smoothie gjord på en banan, frysta jordgubbar, en kiwi och filmjölk. Ytterligare en stund gick medan jag sminkade och klädde på mig. Sedan skjutsade mamma mig till pendeltåget. Det regnade fortfarande helt otroligt mycket så jag sprang från bilen ner till tåget i min regnjacka och mina Hunter stövlar. Åkte från Handen och klev av vid Älvsjö där jag mötte Fanny. Vi åkte sedan tillsammans från Älvsjö till Tumba där hennes pappa hämtade oss och körde oss hem till henne.

Väl hemma hos Fanny kollade vi på en massa foton, både från bara några år tillbaka och några från när hon var ganska liten. Det var supermysigt! Strax efter klockan halv två tror jag så åt vi lunch som hennes mamma lagat. Det blev kyckling, couscous, tzatsiki och mjölk att dricka. Väldigt mumsigt! Vi hade ganska så tur, för efter lunchen hade det slutat regna och vi kunde därför gå ut på en promenad runt i området. Tror vi var ute i kanske 40-50 min, vi bara pratde om allt och ingenting. Sådär som det ska vara!
Vi kom sen in igen. Då spelade vi en massa olika kortspel, jag vann några gånger och hon vann några. Kul var det i alla fall! Till mellis åt vi varsinn Magnum Classic framför DisneyChanel haha! Gott var det även ifall det bjöd på en liten ångest när jag satt ensam på tåget på väg hem. Fast glass är så mycket bättre än att vara sjuk och skippa allt sånt. Så värt ångesten, och det kändes så mycket lättare att äta den med henne än att sitta ensam i ett soffhörn och äta den. Vid halv fem var det dags för mig att åka hem. Fick skjuts av hennes pappa till tåget, sen kom min pappa och hämtade mig vid den andra tågstationen när jag var framme.

Tack för en helt fantastiskt mysig dag finaste Fanny! Jag hade ingen tid att låta ångesten eller tankarna ta över, alt kändes bra. Kände mig till och med lite frisk när jag satt där och åt glass, pratade och skrattade åt ett program på DisneyChanel. Jag mår bra med dig.


Bild tagen för kanske en månad sen på mig och Fanny. Jag till höger och Fanny till vänster.

En tågstation

Just nu sitter jag i Älvsjö på en tågstation. Okej, det där lät random. Men jag är på väg hem från min fina Fanny. Dagen har varit super, berättar mer när jag kommer hem. Det här inlägget var egentligen helt onödigt men jag har tråkigt nu och passade därför på att visa att jag fortfarande lever.

6x6=43

Alla är bra på någonting, det vet jag. Oftast är man bra på saker man övat på. Om vi tar multiplikationstabellen som ett exempel. Inte skulle du kunna den idag utan att ha övat? Precis, svaret säger sig självt. Det är lättare att komma ihåg saker om man övat in det. Som du säkert redan listat ut stämmer inte rubriken...för 6x6 är ju 36, det vet jag beroende på att jag fått höra det så många gånger utav mina lärare. På så sätt behöver jag inte ens tänka efter om någon skulle fråga mig efter det svaret. Men låt mig nu säga att du har övat 50 gånger om dagen under 5 år på att 6x6 är 43 men också hört någon enstaka gång att det är 36. Vilket skulle du då tro på?

Förstår ni vart jag vill komma? Att alla negativa tankar du dagligen tänker om dig själv kommer du sakta men säkert börja tro på. Så försök, jag vet att det är svårt. Men försök ändå att varje gång du går förbi en spegel säga något positivt om dig själv. Bestäm dig för en kroppsdel till att börja med som du ska lära dig att acceptera. Det kan vara dina ben, din hals, dina tänder, din nagel, din mun eller vad som helst. En kroppsdel som du SKA tänka något positivt om minst 3 gånger om dagen. Eller säg det, du behöver inte bara tänka, säg det rakt ut. Öva på att tänka positiva saker om dig själv istället för att fortsätta mata dig själv med negativkritik. Det kommer vara svårt och det kommer göra ont men det är absolut nödvändigt. Kramar till er, ni är bäst!


Fika




Dagens utmaning blev tårta till mellis. Otroligt jobbigt men också ganska så gott. Egentligen har jag aldrig varit något stort fan av tårta. Gillar inte grädde speciellt mycket, ingen sjukdomssak utan gjorde inte det innan heller. Nu river ångesten sönder mig inifrån. Men jag klarade det, sa inte ett ord till någon medans jag åt men ändå. Jag klarade det. För att inte släppa in ångesten så mycket tvingar mina föräldrar mig att spela ett spel med dem nu...suck. Jaja, tycker ni också ska fika eller äta något gott snart!


En kväll fylld av panik

Ytterligare ett dygn har passerat, och det gör ont inom mig. Ytterligare ett dygn har jag slösat bort utan att ta ett enda kliv mot det friska. Ytterligare ett dygn då mina tankar enbart kretsat runt sjuka saker. Jag börjar tvivla på mig själv, kanske kommer jag inte klara mig genom det här. Just nu känns allt alldeles för jobbigt. Hela kvällen har jag spenderat gråtandes i fåtöljen i hopp om att tillslut slippa Calshaken. Allt panikande gav varken från eller till, inte slapp jag dricka den i alla fall. Samtidigt som tårarna rann ner för mina kinder drack jag den. Lite mer än två timmar passerade innan den var slut. När glaset äntligen var tomt låste jag in mig i badrummet och grät en stund på golvet i min ensamhet. Jag är så jävla misslyckad. Låste sedan upp och sprang ner för att ta bort det sista sminket som runnit ner för mina kinder. Pappa kom då efter för att prata med mig, jag bröt återigen ihop. Låg där på mattan och grät, gav upp hoppet på livet. Väl uppe på mitt rum kom pappa efter igen. Jag låg under mitt täcke och hoppades på att få försvinna och han satt på mitt golv. Pappa sa en massa saker som jag inte riktigt regristerade på grund av att jag var allt för upptagen av mina egna tankar. Han pratade ett bra tag innan jag märkte att han faktiskt också grät. Han satt på mitt golv och grät, önskade gång på gång att allt kunde bli som förr. Stackars min fina familj som fick en sån misslyckad dotter. Fyfan för mig.

Me, myself and I



Här har ni mig, haha. Bilderna är relativt nya vilket betyder att jag väger ungefär lika mycket idag som när bilderna togs. Nu vet ni hur jag ser ut i alla fall! Mörkblont hår, ljushy, bruna ögon, 168cm lång osv.

Nu har jag varit i centrum med mamma. Vi gick runt lite och kollade i butiker och köpte som sagt lite nödvändigheter inför resan. Sen åkte vi iväg till tandläkaren. Jag hade inga hål alls så nästa besök blir om två år, skönt! Sen har jag ätit mellis. Idag testade jag keso för första gången. Jag tog keso i en tallrik med hallon och lite hackade nötter på. DE första tuggorna var helt okej, men sen började jag må illa utav det. Då fick jag tillåtelse av mamma att byta ut det till fil med hallon och dricka istället. SÅ tyvärr blev kesoingen ny favorit för min del. Jag skulle väldigt gärna vilja tycka om det beroende på att det ser väldigt gott, nyttigt och fräscht ut, men nja... Är i alla fall avundsjuk på er som tycker om det!

Sommar

Det är sommar nu, på riktigt!
Det känns faktiskt lite bättre att tänka på det nu när det har landat lite. Igår hade jag nästan pabik över det. Idag ska jag packa inför vår resa. Vi åker ju redan på måndag. Fast jag är inte alls taggad längre...Vill inte ens åka, men men. Den där calshaken förstör verkligen allt. Jag hade verkligen bestämt mig för att jag var färdig med den här sjukdomen nu. Under resan skulle jag leva. Nu gav Scä mig inte ens den chansen, när jag vet att Calshaken ska drickas varje kväll kommer jag bara gå och tänka på den dygnet runt. Måste försöka göra det bästa av situationen ändå...

Funderar på om jag kanske skulle ta och lägga upp den första bilden på mig själv här idag, alltså första bilden på ansiktet. Det kanske är roligare att läsa om ni vet lite mer om hur jag ser ut. Eller jag vet inte, skulle ni tycka det var en bra idé? Nu ska jag äta lunch!

Trasig

Du och jag tittar nog i olika speglar för jag kan inte se vad du menar
Annars måste dina speglar va skeva för smala ting verkar bli breda
Å men jag vet det är inte konstigt att man tvekar
Ingen kan fly när idealen bara ekar
Kraven finns där vart man än vänder
Att du inte duger är signalerna dom sänder
Modetidningarna bara sprider trender
Som inte passar människan så folk mår sämre
Ändå undrar alla vad det är som händer
När vissa väljer svälten

Scä

Är hemma från Scä nu, har varit det ett tag nu men ändå. Mötet var ett helvete rent ut sagt. Eller har varit på värre möten men det var ändå väldigt jobbigt... Först satt vi och pratade allihopa tillsammans med annat folk från slutenvården och från barn och ungdomsmottagningen. Jag kommer snart sakta men säkert lämna mobila och börja på barn och ungdom istället. Känns rätt så bra fast ändå lite läskigt. Hon som jag förmodligen kommer få som behandlare där var även utblildad psykolog vilket kändes otroligt skönt. Här på mobila kommer jag liksom inte längre. Visst, de har hjälpt mig att gå upp en massa kilon men inte mår jag psykist bättre? Nej. Ibland kanske men jag vill kunna må bättre. Därför tror jag definitivt att jag behöver mer hjälp med mina sjuka tankar. KLarar nämligen inte av att hantera tanarna på egen hand ännu. Behandlaren verkade ändå bra, hon hade lite stirriga ögon men antar at det är något jag får stå ut med haha. Angående slutenvården bestämde vi inget speciellt. Som vi tidigare sagt få vi se hur läget ser ut efter sommaren, då ska inläggning diskuteras igen om det inte blivit bättre.

När dem gick var det dags för vägning och puls. Jag och K gick ner till läkarrummet medan resten (mamma, pappa, min andra behandlare och min läkare) satt kvar i rummet och pratade vidare. Väl nere i läkarrummet spred sig paniken i min kropp, tänkte på vad vågen skulle visa. Klev ändå upp på vågen och den visade faktiskt att jag gått ner 3hg. Alltså -0,3kg?! Pulsen var bra och vi gick upp till de andra igen.

Där upp blev alla lite halvt panikslagna när vi berättae att jag tappat i vikt sen förra gången. Anorexin njöt, men kände ändå att det var en för liten viktnedgång. Kunde ju varit mer. Fick med mig 20 nya Calshakes hem, mindre kul. Måste fortsätta drick minst en om dagen nu när vi åker utomlands. Dödödö. Var så taggad på att åka utomlands i 3 veckor för bara någon dag sen. Nu känns det inte alls roligt längre... Jag hade tänkt att denna resa skulle bli ett stort kliv mot det friska. Jag skulle äta glass varje dag och verkligen försöka njuta av livet. Nu går det inte längre, allt känns svart. En resa med calshakes, det fungerar inte. Jag dör hellre faktiskt. Hoppet har dragits ur mig. Jag skulle ju må bra, men fick inte ens chansen.

Sommarlov

Jahapp... Nu har jag sommarlov. Känns sådär faktiskt. SJälvklart ska det bli skönt, men samtidigt känns det väldigt jobigt. Jag hatar helgerna beroende på att man är ledig, så hur ska det gå nu. Jag måste se till att försöka hitta på lite roliga saker att göra i alla fall. Fick också mina betyg idag. Rejäla sänkningar i nästan allt. Fast egentligen är det inte alls konstigt med tanke på hur lite jag faktiskt har pluggat den här terminen. Kändes ändå jobbigt.

Om ungefär en timme kommer jag bege mig av till Scä, vi har tid där klockan 14.00. Idag är det stormöte, vill inte. Ska också vägas och allt det där. Har inte varit såhär nervös på hur länge som helst inför ett möte. Usch. Vill bara dö lite. Hoppas verkligen att jag slipper calshaken nu, orkar inte med den mer.

Juste, jag åt melliset igår tillslut. Jag gjorde det. Ångesten bara växte inom mig efter en tugga. Tänkte flera gånger på att bara slänga det som var kvar. Gjorde så ont att stå emot alla skrikande röster. Men jag klarade det, helt på egen hand. Eller...inte helt själv. Tack vare era kommentarer och några andra fina människor som skrev till mig varför jag skulle äta. Tack till er!

Fuska?

Nu när jag har chansen... Ska jag äta mellis eller inte? Hjälp mig fort!


Mellis



Idag hade jag ost på mackan. Jag dog inte, upptäckte istället att jag faktiskt saknat det väldigt mycket. Läste bloggen tillfriheten.blogg.se och hon skulle testa ost igen, då tänkte jag att jag lika gärna kunde passa på. Gott! Hade massa tunna gurkskivor på också, det brukar jag alltid ha men ändå.

Nu ska jag snart bege mig hem till mina fina vänner och sova där ikväll. Ska bli så mysigt. Sen i morgon när vi vaknar fixar vi oss tillsammans och går sedan till avslutningen. Ikväll ska vi äta på thairestaurang också! Först hade dem bestämt pizza, men då sa jag att jag skulle äta hemma istället. Snälla som dem är ändrade dem sig och sa att det var viktigare att jag var med. Så söta! På vägen dit tänker jag lyssna på glad musik, den musik jag lyssnade på när jag mådde bra! Blir nog Veronica Maggio för att tagga till lite. Ikväll ska jag må bra, ska må så jävla bra!

Tårar



Tårarna har strömmat ner för mina kinder hela morgonen, jag orkar inte mer nu. Allt är kaos och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Snart är det sommarlov, tiden bara fyger ur mina händer men jag kan inte göra något åt det. Ytterligare en termin har jag slösat bort på grund av anorexin. Jag slukas av mina egna tankar, jag befinner mig så långt bort man kan komma. Jag vill komma tillbaka men tror att jag är alldeles för rädd. Jag är för feg helt enkelt. Jag vill inte vara den jag är just nu, men rädslan för vem jag kommer bli gör att jag hellre stannar kvar i den jag är. Jag är olycklig. Ja, olycklig är rätt ord. Finner ingen glädje i något jag gör eller något som händer. Jag vet att det till stor del beror på min bristande koncentrationsförmåga men ändå. Gång på gång frågar jag mig själv hur länge man orkar. Står och stampar på samma ställe och har gjort det alldeles för länge nu. Måste ta mig vidare, jag måste våga ta steget ut i det okända. Det kommer vara bland det absolut läskigast jag har gjort, men jag har inget annat val längre. Måste våga prova friheten. Värre än såhär kan det väl ändå inte bli?

Body lotion

Något jag fortfarande har en stor skräck för är body lotion, eller feta krämer över huvud taget skulle jag säga. Har inte smörjt in mig med varken ansiktskräm, body lotion eller handkräm på snart ett år skulle jag tro. Har fått för mig att den feta krämen kommer åka in i min hud och sedan lägga sig som ett fettlager på insidan istället. I vintras var mina händer så torra att dem sprack och blödde mellan fingrarna. Ändå envisades jag med att inte använda handkräm. Nu är mina ben helt torra också... Vet inte riktigt hur jag ska göra med tanke på att jag hade planerat att vara barbent under klänningen på skolavslutningen. Det går ju liksom inte att ha såhär torra ben då, men samtidigt vågar jag inte ta en fet kräm över hela mig. Vet dock att jag kommer bli tvungen att smörja in mig i Thailand, både med solkräm och body lotion. Så kanske är det lika bra att öva redan nu..?

I julklapp fick jag en hel present-låda från The Body Shop som innehöll bland annat tvål, scrub och body lotion som doftade jordgubb. Alla produkter har används flitigt utom just body lotion. Om jag ska vara ärlig har jag inte ens öppnat den... Måste våga. Är det någon annan som har eller som har haft samma problem så får ni gärna kommentera eller maila ([email protected]) så slipper jag känna mig ensam om detta konstiga problem. Det är möjligt att jag är ensam om just denna sjuka tanke, men ändå.


Sista Calshaken?





Det är möjligt att det är den sista Calshaken föralltid som jag dricker ikväll. Det finns en möjlighet, och jag skulle tro att den faktiskt är väldigt stor. På torsdag har jag "stormöte" på Scä. Där kommer båda mina behandlare vara med, min läkare, mamma, pappa, jag och sen även några andra från heldygnsvården och barn och ungdoms mottagningen på Scä. På torsdag ska jag väga mig och allt det där först, sen så ska vi bestämma om jag måste fortsätta med Calshaken eller om min kropp kanske klarar sig på endast vanlig mat nu. Om jag ska få slippa den måste jag ha gått upp X-antal kg under dessa två veckor. I morgon vet jag i alla fall att jag kommer slippa dricka den beroende på att jag ska sova hemma hos en kompis tillsammans med några andra kompisar. Jag tror knappast att mamma kommer tvinga med mig en Calshake då, för jag kommer ändå inte dricka den i så fall. Jag tror att jag gått upp mer än vad jag behöver de senaste veckorna. Känns hemskt, men jag måste stå ut. Innerst inne vet jag att det är rätt väg.

Jag vill ha gått upp så att jag slipper Calshaken, men samtidigt skulle det kännas hemskt att ha gått upp så mycket. Jag måste ju vara normalviktg nu, större än vad jag är nu kan man ju inte behöva vara. Jag hoppas i vilket fall att jag slipper ta med denna shake till Thailand i sommar. Om min läkare säger att jag måste fortsätta dricka den kommer jag bryta ihop. Bokstavligen.

Nu står Calshaken framför mig och jag ska vilken minut som helst börja dricka. Känner hur klmpen växer i magen. Igår tog det hela två timmar att dricka den igen. Lämnade kanske 2 matskedar beroende på att jag mådde så fruktansvärt illa. Bättre att lämna lite än att faktiskt råka kräkas upp allt sen. Det kändes på riktigt som om det skulle ske, ingen överdrift. För er som inte redan vet det så äter jag även en macka till Calshaken! Wish me luck. Nu kör vi!

Träningskläder!



Träningskläderna är på! Haha. Trivs så otroligt bra i mina gamla springtights, åh herre vad jag saknar. Tyvärr får jag fortfarande inte träna alls, men man kan ju låtsas. Allt jag vill är att träna nu, känna fysisk utmattning. Alltså träna utan tvång, bara för att det är skönt och otroligt kul. För hur roligt är det egentligen att sätta på sig träningskläderna och bara sitta här hemma..? Nja... Måste bli frisk nu så att jag får börja igen! Borde snart vara normalviktig, har ändå gått upp 10kg sedan i höstas... Längtar helt stört mycket, går inte att beskriva! Skulle egentligen kunna skriva en hel Bibel om hur mycket träningen betydde för mig. Det är som om Scä tagit halva mitt liv ifrån mig. Nu ska jag inte svamla iväg för mycket här, men har verkligen tråkigt.

Stadsvandring

Nu är jag hemma. Helt slut i hela kroppen faktiskt... Idag har vi i alla fall haft stadsvandring med skolan inne i stan. Vi har vandrat från slussen (Södermalmstorg) till Vasaparken. Vi gick inte raka vägen heller utan en del olika platser besöktes. 

Vid 8.10 samlades vi vid skolan, åkte sedan tillsammans till Gullmarsplan och tog där efter tunnelbanan till Slussen. Precis utanför, vid Södermalmstorg mötte vi upp några andra som valt att ta sig dit själva. Vi delade sedan in oss i lag om 2-4 personer. I mitt lag ingick Kia, Helena, Emila och så jag förstås. Vi fick ett papper med några uppgifter som vi skulle lösa eller vad man ska säga. Bara för att jag såg min chans till lite "träning" så låtsades jag vara helt sjukt taggad på denna stadsvandring. Sa att jag ville vinna och sa hela tiden åt de andra att gå fortare. I själva verket brydde jag mig inte ett skit om att vinna, ville bara röra mig så mycket som möjligt. De gånger vi gick fel och alla belv helt trötta blev jag istället glad, jag fick ju gå ännu lite längre än vad det var tänkt...



När vi hade gått klart rundan skulle vi äta matsäck. Men ingen annan hade med sig... Tillslut bestämde sig alla för att gå till Sandy's och käka typ en baugette med fyllning, sallad eller focaccia. De flesta beställde focaccia med mozarella och parmaskinka eller foccacia med kyckling och fetaost. Måste säga att det såg helt sjukt gott ut. Men vitt bröd och massa ost...nej. Längtar tills jag vågar vara spontan och äta det som ser gott ut. Jag satt där bredvid och kollade på när alla andra åt. Efter ett tag frågade Kia mig om jag inte skulle äta min matsäck. Hade bestämt mig innan för att inte göra det, jag kunde ju lura alla och säga att jag redan ätit eller att jag skulle äta sen. Men jag åt efter ett tag. Åt upp allt. Men är det konstigt..? Vi hade ju promenerat i säkert två timmar, min kropp behövde lunch. Alla behöver lunch för att orka. När jag ätit fick jag självklart lite ångest men jag tror det kändes mycket bättre än om jag inte hade ätit. Drack dock inget vilket mamma är väldigt förbannad över nu... Hon hittade nämligen min fulla dricka i väskan. Så nu sitter jag här och har precis druckit ett glas juice som kompensation för det. Alltså har jag följt matschemat helt idag trots att jag varit på utflykt!

Snart ska jag klippa mig också... Blir nog bra, sådär innan avslutningen.

Tillägnat min lillebror

Det här är till min lillebror. Min fina, vackra, underbara, perfekta lillebror. Jag älskar dig. Tack för att du finns. Tack för att du ibland kan få mig att skratta när jag befinner mig i de mörkaste tankar. Tack för att du är stark och fortsätter kämpa trots allt jag förstör för dig. Jag vet att du är min lillebror, men du är ändå min förebild. Jag vill vara som dig. Visst, vi bråkar ibland, men det gör väl alla syskon? Tack för att du kikar in i mitt rum och ler eller gör en rolig min de dagar då jag mer än gärna skulle försvinna. Du hjälper mig att hitta kraften till att fortsätta. Tack för att du tar en glass till kvällsmål med mig. Det får mig att känna att man faktiskt kan vara en fin människa trots att man äter glass och godis ibland. Tack fina du.

Förlåt för att jag är en dålig förebild. Förlåt för att jag förstör ditt liv, dina helger, din semester. Förlåt för att jag skriker och gråter när du hör. Förlåt för att jag alldeles för sällan säger hur mycket du faktiskt betyder för mig. Förlåt för att jag aldrig pratar med dig om hur allt ligger till. Förlåt för att jag stal mamma och pappas uppmärksamhet fast du behövde den minst lika mycket. Förlåt för min otillräcklighet. Men glöm aldrig att jag älskar dig min bästaste Adam!


Sverige



De nya Sverige-shortsen är på, jag har precis duschat och mår nu lite bättre. Nu kör vi Sverige! För er som missat det så spelar Sverige sin första match i EM ikväll klockan 21.00. Egentligen är jag inte så intresserad av fotboll, men hela min familj är helt galna så jag dras väl med. Lit kul är det ju ändå! Ska ni se?

En lägtan någonstans

Jag längtar. Fast längtan är tom, jag vet inte var jag längtar. Kanske längtar jag till friheten, eller sjukdomen, sommaren, träningen, hungern, döden. Ja, tänk om det är döden denna längtan leder mig. Jag vill inte dö ännu, tror jag. Jag är inte beredd att dö än. Har så mycket i livet jag inte upplevt ännu, saker som jag drömt om länge. Alldeles för länge. Jag frågar mig själv friheten verkligen kommer vara värt allt detta slit. Kommer det vara det? Jag gråter mig till söms om kvällarna, vaknar med en klump i magen varje morgon, har ångest och till och med panikångest ibland på nätterna. Tro mig, jag vet vad panikångest är. Det är inget jag bara säger. Det var mycket lättare innan jag började gå emot sjukdomen, nästan lite spännande varje morgon man vaknade. Spännande på ett konstigt sätt. Fast det var ändå inte bra, jag mådde inte bra. Men fan så mycket bättre än det här. Jag hoppas verkligen att det friska kommer vara värt allt det här. Jag ska ta mig dit, det spelar ingen roll ifall det är nästa vecka eller nästa år, men dit ska jag. Kämpakämpakämpa. Vi ska klara det.

Hur ska man göra?

Jag tror att jag försöker bli frisk. Eller gör jag det..? Jag äter maten men vågar inte gå emot alla tvång och andra tankar. Kan man ens bli frisk ifall man inte jobbar på att byta tankesätt? Nu har jag följt matschemat i snart sju månader men mår inte psykiskt bättre alls. Visst, jag har gått upp 10kg och jag orkar mer nu. Det gör jag. Men gång på gång frågar jag mig själv om det verkligen är värt allt slit, allt som händer är ju bara att jag blir mer missnöjd med min kropp. Men hur gör man för att bli frisk? Jag vet inte och det är det som är det jobbigaste. Jag vet inte hur jag tar mig dit.


Orkar inte mer

Jag som mådde så bra idag. Men nu är helvetet tillbaka. Fyfan för det här alltså. Tog 2 timmar att dricka Calshaken idag. Mår illa nu. Nu är allt bara svart igen, ser igen mening med någonting. Mina föräldrar fattar inget, de ger mig inte det stödet jag egentligen behöver just nu. Era fina kommentarer och mail får mig att orka lite till. Allt snurrar omkring i mitt huvud, är faktiskt imponerad av mig själv att jag ens lyckas få ner denna simpla text. Jag har fått nog nu, frisk eller sjuk? Vet inte åt vilket håll jag är beredd att kämpa åt. Så som jag håller på nu fungerar inte i alla fall, jag kommer ingen vart. Varken mer åt det sjuka eller friska. Står och stampar på samma ställe. Ena timmen kämpar jag för att hålla kvar i anorexin och andra timmen gör jag allt för att bli frisk. Jag är för feg helt enkelt. Så dålig.


Söndag

Hej allihopa! Ska börja detta inlägg med att be om ursäkt för alldeles för dålig bloggning idag. Avskyr egentligen själv när folk berom ursäkt för dålig bloggning, men jag gör det ändå. Men faktum är att jag har en ursäkt. Idag har jag mått bra, om det nu duger som ursäkt. Denna söndag har helt enkelt varit väldigt fin i sin helhet. Imorse väckte mamma mig som vanligt vid 07.00 för frukost, sen gick jag och la mig och sov i någon timma tills det blev dags för förmiddagsmellis. Jag mådde bra, var glad, skrattade och pratade till och med med resten av familjen vid matbordet. Skönt! Efter det tog jag en dusch och gick sedan en kort promenad med grannens hund för att jag var hundvakt idag.

Efter lunchen åkte mamma och jag en sväng till Farsta Centrum, då kom ångesten ett tag. Alla dessa speglar, alla dessa människor, alla dessa fik, alla dessa restauranger, alla dessa storlekar överallt... Fick hjärtklappning och kände mig yr. Satte mig på en bänk och vilade en stund, sen åkte vi hem. Alltså inte en så lyckad shoppingtur. Väl hemma tog jag en promenad med hunden igen, satt sedan i soffan och grät samtidigt som melliset intogs. Nu är det snart middag, tror det blir köttfärssås med spaghetti. Gott men ändå ganska jobbigt. Idag ska jag försöka utmana mig själv också när jag äter. Ska klara att äta på max 20min. Äter alltid mellan 35-45 vilket inte var okej enligt mina behandlare. SÅ idag känner jag mig redo för att anta den utmaningen.



Detta var dagens eftermiddagsmellis! En glass, min favorit glas också. Jordgubbscornetto. Om ni inte har smakat den borde ni absolut göra det! Helt sjukt god enligt mig!

Jag måste hitta mig själv

Familjen spelar musik och myser där nere, själv ligger jag i mitt kolsvarta rum under täcket helt ensam. Jag vill inte vara med dem, jag orkar inte mer. Har ätit choklad och det gick bra, inte mer ångest än ett vanligt mellanmål. Känns okej, jag klarade det ändå.

Jag måste hitta mig själv. Jag måste veta vem jag är innan jag kan gå vidare och bli den jag vill vara. Har bestämt mig nu, men det första steget är att hitta mig själv. För just nu vet jag inte vem jag är, känner inte igen mig själv. Tankarna och allt, det är inte jag. Det är inte såhär jag vill att mitt liv ska vara. Men vad vill jag? Det vet jag inte ens, men det är det jag ska lista ut.


Lördag - Choklad



Japp, det är sant. Som kvällsmål blir det choklad. Ska testa den nya marabou jordgubb, hoppas att den är god. Jag har lyckats förhandla mig till att slippa calshaken ikväll dock, på grund av chokladen. Men måste ändå äta dubbelt, så det blir nog en rad choklad, en macka och något att dricka. Det är ju ändå lördag hörrni! Kom igen, unna er något gott idag. Jag tror på er. Det blir en utmaning men vad är inte bäst, en tråkig macka eller något riktigt gott som choklad, glass eller godis..? Det innehåller egentligen lika mycket, så jag lovar att ni inte går upp en massa utav att äta något gott idag. Är ni med mig? Nu kör vi, friheeeeet!

Laga mat

Har inte lagat mat på hur länge som helst. Dels för att jag inte har velat men också för att jag inte har fått lov. Men alldeles nyss så skulle jag bara göra marinaden till köttet ikväll. Hjärtat slog hundratals slag i minuten kändes det som. Illamåendet och ångesten smög sig sakta men säkert på, men ändå stod jag kvar där och rörde i alla kryddor. Tillslut orkade jag inte mer. Sprang därifrån, in på toaletten och spolade ansiktet i kallt vatten så att tårarna inte skulle komma. Nu sitter jag här på mitt rum med stängd dörr och mår mer illa än någonsin, kräkas är vad jag vill. Såklart ska jag inte det, måste stå emot. Snart är det mellis också...


Rädsla

Jag är så rädd, rädd för allt och ingenting. Kvällen har varit hemsk, värsta kvällen på länge. Haft panik. Efter middagen fick jag sådär ont i magen, nästan kramper. Inte haft det på väldigt länge... Då gick jag upp på mitt rum, låg där ända tills det blev dags för kvällsmål. Då brast allt. Mamma kom in och sa att Calshaken och mackan var färdiga och att jag skulle komma ut. Började gråta. Grät och panikade i ca 20min innan pappa kom in och bokstavligen drog upp mig ur sängen. Tårarna forsade ner och sminket rann längs mina kinder. Sen kom ångesten. Skakade, grät, sparkades, slogs, dunkade huvudet i väggen, rev i panik på väggarna och skrek lite till. Kallade mamma för idiot.

Mina föräldrar förstår verkligen inte det här med ångest. Och jag har så svårt för att säga att jag har just ångest. Nu har pappa precis varit här inne i mitt rum och pratat med mig. Vet ni vad han sa? "Har du några fler cirkuskonster du vill visa upp innan du går och lägger dig?". Alltså seriöst. Cirkuskonster..? Han menade min ångest-attack då jag typ hoppade upp och ner i sängen liggandes i fosterställning. Han ville inte heller tro på mig när jag sa att jag inte kan kontrollera mig själv när det blir sådär. Åh, herre. Vill inte prata med mina föräldrar, funderar seriöst på att rymma istället. Rymma från verkligheten ett tag. Fast jag vet att det inte fungerar. Allt är bara svart nu. Är så jävla rädd för att det är natt nu också. Längtar inte ens tills det blir morgon. Dör hellre än att leva det här livet. Jag måste bli glad, jag måste.


Hoppet tynar bort

Nu är allt svart igen. Jag mår speciellt dåligt över min kropp. Kan man ens bli frisk? Ja, såklart man kan. Men vill jag ens bli frisk? Ja, såklart jag vill. Jag måste våga, våga släppa taget. Det är svårare än vad det låter som. Orkar inte mer nu. Måste ta tag i mig själv innan allt brister. Vill må bra samtidigt som jag är livrädd för att må bra. Åh. Måste försöka gå vidare nu även fast jag inte trivs ett dugg med mig själv, min kropp och den jag är. Men jag ska acceptera det, jag måste.


Snow white and the huntsman

Har varit ganska jobbigt nu efter lunchen. Jag vet inte vad jag vill, vet ingenting. Eller orkar jag kanske inte känna efter? Jag är inte nöjd med det liv jag lever nu så varför är jag så rädd för att bryta mönstret? Tankarna bara snurrar, känner mig nästan yr och svimfärdig. Är det jag äter ens normalt? Det borde inte vara det. Jag känner hur mina lår blir mer groteska för varje dag som går, när jag tittar mig i spegeln kan jag inte låta bli att gråta. Vad hande med mig? Jag tyckte inte ens att jag var smal förut med ett BMI på 13,7, och nu är det helt sjukt mycket högre. Jag fattar inte att jag måste gå upp mer. Alla säger att jag fortfarande är underviktig och behöver gå upp några kilo till, men det kan inte stämma. Spegelbilden visar motstsen med smal och underviktig. Slog till mig själv i ansiktet igår efter att jag druckit Calshaken, mitt ansikte liknar mer än hamster än en människa. Bröt sedan ihop, låg på golvet och grät en stund med tandborsten i handen och kranen spolade högt bakom mig så att ingen skulle höra mina hulkningar. Jag vill inte mer. Är så jävla rädd så det går inte att beskriva. Vill lämna anorexin men jag vet inte om jag är redo för ett liv utan den ännu...



Ska snart iväg på bio som börjar 15.30, Snow White and the Huntsman. Ska se den med bästa Fanny (fannywinblad.blogg.se). Hoppas att jag kommer på lite bättre tankar då. Har inga planer för helgen vad jag vet vilket gör allt ännu lite jobbigare. Trodde att jag hade planer ända tills imorse... Nu ska jag må bra, det ska jag! Försöka att njuta av en helg med ledighet, något jag inte gjort på länge. Jag förknippar helg med ångest och panik. Hoppas filmen är bra, det är premiär idag också! Och vackra Kristen Stewart spelar en av huvudrollerna! Ta hand om er, bloggar mer när jag är hemma.

Svar på kommentar

Åh det ser gott ut med smoothie! Men har ingen mixer hemma, vet du något annat sätt man kan fixa smoothies? <3
Smoothie är verkligen så gott samtidigt som det är väldigt fräscht. Tyvärr vet jag inte något annat sätt med tanke på att allt verkligen ska krossas. Men ni har inte en vanlig stavmixet heller då? För det funkar i så fall lika bra. Annars finns det massor av billiga mixers att köpa lite var som helst <3


Mot livet

Att bli fri från ätstörningar är inte lätt. Det krävs betydligt mycket mer vilja, mod och styrka än vad många tror. Alla som lever med Anorexi eller någon annan slags ätstörning kan ta sig ur det, man måste bara bestämma sig. Att ta steget och våga vilja bli frisk är nog det svåraste, klarar man väl det så är man en bra bit på väg. För att svälta sig själv krävs det en otrolig styrka, jag tycker att alla vi ätstörda borde vända den styrkan till något positivt istället. Använda styrkan och kraften till att försöka hitta oss själva igen. Själv vill jag självklart bli frisk innerst inne, men allt för ofta tappar jag motivationen helt. Vid dessa tillfällen kretsar mina tankar runt saker en frisk människa aldrig ägnar en seriös sekund åt. Jag tänker att det kanske ändå är tryggare där jag står nu. Men när jag tänker efter och låter den riktiga Tove komma fram så vet jag egentligen att det inte stämmer. Ingenting är tryggt här. Jag vet inte hur många kvällar och nätter jag spenderat i fosterställning under täcket gråtande och full av självhat. Morgonen efter mina ångestfyllda nätter frågar jag mig själv ifall det verkligen är såhär en 15årig tjejs liv ska vara.

Nu ska jag bli frisk! Ja, jag ska faktiskt bli det. Jag orkar inte ligga såhär på mitten längre. Att nästan se normal ut men ändå ha alla sjuka tankar kvar. Ja, ska sluta göra helt onödiga saker som gör att jag fortfarande sitter fast här i anorexins helvete. Jag offrade allt jag hade för att ta kontrollen, känna mig vacker och bli perfekt. Men nu börjar jag inse att jag kanske offrade allt jag hade för ingenting. Allt jag strävade efter var perfektion, men jag fick aldrig känna på en gnutta av det. Att vara lycklig och må bra betyder faktiskt mer än att vara så smal att folk vänder blickarna efter en på stan. Ja, när jag vägde som minst var det faktiskt så. Folk vände sig om och granskade mig noga innan de vände bort blicken igen.


Mellis







Ätit mellis nu för ungefär en timma sen. Bara för att jag var på Scä imorse missade jag ju ett mellanmål, därför blev det dubbelt nu. Till mellanmål serverades det en smoothie gjort på en banan, naturell filmjölk, frysta hallon och en kiwi. Mums! Åt också en rågkuse med smör och skinka! Är fortfarande helt proppmätt, precis efter jag ätit kändes det som om jag skulle spy... Men gjorde det självklart inte, bara en känsla.

Scä





Imorse klockan 09.00 började mitt möte på Scä. Idag var jag där själv och hade bara samtal med min ena behandlare K. Jag är där varannan gång själv och varannan gång tillsammans med mina föräldrar. Att vi valt att lägga upp det så beror på att jag inte öppnar munnen när mina föräldrar är med. Allt jag får ur mig då är "Mhmm" och "Vet inte". När jag är själv går det lite bättre i alla fall. Idag pratade vi mest om att ja behövde börja äta snabbare. 40 minuter på huvudmålen och 1 timme och 30 minuter på Calshaken var inte okej tider enligt henne. Länge diskuterade vi hur vi skulle göra, men vi kom inte fram till något speciellt. Jag vägrade alla alternativ, men jag var speciellt emot att mina föräldrar ska börja lägga upp tuggor till mig och att jag enbart får tugga varje tugga 15 gånger. Just nu har jag tvångstankar på tuggandet, måste tugga allt 53 gånger exakt. Men jag är alldeles för rädd för att förändra, rädslan stoppar mig. Det sjuka är att jag inte vet vad jag är rädd för, men det skulle inte gå.
Vi pratade även en del om mina förbjudna saker som jag ännu inte vågat prova, pizza och läsk exempelvis. K tyckte att jag, hon och G skulle gå ut och äta lunch någon dag, alltså på restaurang. Hon ville att vi skulle äta pizza. Jag vill verkligen inte, och ifall vi bokar en tid för det tror jag inte att jag kommer dyka upp. Pizza är bland det mest förbjudna någonsin för mig. Men det är också en sak man måste komma över å andra sidan, får se hur jag gör.





För er som undrar och aldrig har varit på Scä så ser det ut såhär i mobila-teamets väntrum. I alla fall om man sitter där jag sitter, i soffan. Jag sitter alltid på samma ställe, i härnet av soffan som är närmast dörren. Är den platsen upptagen får jag typ panik, då står jag upp och trampar istället. De andra stolarna är sjukt obekväma enligt mig, och sen så är jag en vanemänniska. Känner mig inte trygg på någon annan plats heller.

En dag i taget

Det är jobbigt... Jag tänker för mycket. Allt tänkande omvandlas sedan till ångest, och jag får panik. Jag känner mig så misslyckad. Jag klarar ingenting längre. Att jag inte är tillräckligt bra är orden som gång på gång ekar genom mitt huvud.

Bara för att jag inte gillar mig själv kan jag inte tro på när folk säger att de faktiskt gillar mig och vill vara med mig. Det går liksom inte ihop. Varför skulle någon vilja spendera lite av sin tid tillsammans med mig? Åh, jag är bara i vägen för allt och alla. Varför finns jag ens..? Men hur kul är det att umgås med någon som avskyr sig själv egentligen? Jag tycker mycket mer om att vara tillsammans med människor som ärligt kan säga "Fyfan vad jag ser bra ut idag!", eller "Åh vad jag bara älskar mitt hår!". Så coolt med människor som vågar säga så, vara ärliga. Stör mig dock mycket på folk som säger "Vad ful jag är idag.." och så vidare fast dem egentligen tycker tvärtom. Alltså säger dem så bara för att få uppmärksamhet.

Kom ihåg: Ingen kommer älska dig ifall du inte älskar dig själv!


Svar: Frågestund

Vet inte om du redan har svarat på frågorna. Men jag frågar på ändå!
1: Hur gammal är du? :)
Jag år 15år gammal. Född 1997 i februari.
2: Hur ser ditt matschema ut?
Jag äter enligt SCÄ:s matschema fast med en extra calshake (näringsdryck) på kvällen. En vanlig dag skulle kunna se ut såhär:
07.00 – FRUKOST – 1 macka med smör och ost, en macka med smör och skinka, en tallrik yoghurt/fil med flingor och sen 2dl juice att dricka.
10.00 – FÖRMIDDAGSMELLIS – 1 macka med smör och skinka och 2dl mjölk att dricka.
12.00 – LUNCH – En normalportion av både kolhydrater, kött och grönsaker. Till det dricker jag 2dl mjölk.
15.00 – EFTERMIDDAGSMELLIS – Brukar oftast dricka en smoothie här. I min smoothie har jag i så fall en banan, frysta jordgubbar, 1 kiwi och yoghurt/filmjölk. Annars brukar jag ta en tallrik frukt med fil och flingor.
18.00 – MIDDAG – En normalportion av både kolhydrater, kött och grönsaker. Till dricker jag 2dl vatten.
21.00 - KVÄLLSMÅL – Här på kvällen måste jag dricka en Calshake, men också äta antingen en macka eller en müslibar. Calshaken innehåller massa saker så som fett, kolydrater, salt och socker så att jag ska gå upp i vikt. Efter svälten klarade min kropp inte att återhämta sig med hjälp av bara mat, därför behöver jag den nu.
3: Dricker du ND´s?
Jag dricker Calshake som är en typ av näringsdryck. Är dock något större och innehåller mer än en vanlig…
4: Har du långt kvar till ett normal BMI?
Just nu ligger mitt BMI på 17,18 vilket betyder att jag fortfarande är lite underviktig men inte något extremt. Men jag har gått från ett BMI på 13,72 till 17,18 vilket känns rätt så hemskt nu när jag tänker på det… Fast egentligen är det bra, för jag måste gå upp i vikt för att kunna bli frisk!
5: Favoritmat?
 
Definitivt thaimat måste jag säga! Älskar stark mat och sen kyckling, ris och grönsaker, det kan knappast bli bättre! Men gillar också grillat väldigt mycket, och sen tacos såklart ;)
6: Bästa frukosten?
 
Nu tänker jag utanför matschemat… Då skulle den bästa frukosten vara massa gott bröd med olika pålägg, en stor tallrik yoghurt med flingor, apelsinjuice, frukt och massa saker! Frukost har alltid varit mitt favoritmål på dagen, även nu är frukost det jag har lättast för.
7: Vad ska du göra i sommar?
 
I sommar ska jag försöka njuta så mycket av livet som möjligt. Måste fokusera på att glömma alla jobbiga tankar så att jag förhoppningsvis kan börja skolan fullt ut till hösten. Sen ska jag även åka till Thailand om inte så lång tid, det blir även sommarlandet, Gotland och umgås med vänner skulle jag tro! Hoppas på en fin sommar med massa bad, sol och glass.
8: Hur länge har du vart sjuk?
 
Jag har inte riktigt insett att jag är ”sjuk” ännu måste jag ändå säga, men det är jag och jag måste bara våga inse det snart. Tidigt våren 2011 började allting lite smått, men det blev inte extremt för än hösten 2011, det var då jag gick ner mer än 10kg på bara några månader. Så ungefär ett år har jag spenderat med anorexin. Läs mitt första inlägg som jag tror att jag döpte till ”HEJ” ifall du vill veta mer exakt.


Det här är kanske en lite konstig fråga, men jag undrar hur du ser på andra människor? Tänker du att dem ser tjocka/normala/smala ut osv, även om dem är större än dig?
Och sen, hur gör du med det du missar i skolan? Du går väll inte hela dagar (eller jag kanske har missuppfattat det?) så tar du hem och jobbar med allt, eller hur gör du?
Kram!
 
Inte alls en konstig fråga, jag förstår verkligen! Jag ser nästan aldrig en människa som jag verkligen tycker är tjock. Jag äcklas aldrig utav någon annans kropp än min. Alla är fina på sitt sätt och exempelvis när jag går på stan ser jag verkligen hur fina alla är. Men sen när jag kommer hem kan jag gråta över hur ful, äcklig och tjock jag själv är. Det är tyvärr så sjukdomen fungerar, man har väl en skev bild av sig själv.

Jag har missat en hel del i skolan under den här terminen, måste nog ta igen det nästa termin om jag mår bättre vilket för tillfället känns väldigt jobbigt. I början av denna termin hade vi ett möte med skolan där vi skulle bestämma hur mycket jag skulle göra i skolan och så. Själv är jag en väldigt prestationsinriktad person vilket gjorde att jag vägrade att göra mindre än alla andra, kände att jag fortfarande måste prestera på topp. Jag var inte heller ”värd” att få ta det lugnare ett tag. Jag pluggade alldeles för mycket, hela nätter ägnade jag åt det ibland. Men jag kom ingen vart. Hela tiden svävade mina tankar åt fel håll, matmatmat. Så nu i slutet har vi dragit ner på allt skolarbete, gör inte ens hälften av vad mina klasskompisar gör. Det är skönt men samtidigt har jag sån sjuk ångest över det… Kraaam!


Kommer inte ihåg om du skrivit detta, men jag frågar iallafall! :)
Hur började din ätstörning?
Din blogg är superbra!!!
Kämpa på! Du klarar det! :) vet hur det känns...
Min ätstörning började nog med att jag ville vara bäst på allt. Jag ville ha bäst betyg och prestera bäst på träningarna. När jag märkte att det inte alltid funkade fick jag panik. Efter träningarna kunde jag gråta bara för att jag inte riktigt fick till löpsteget i kurvan och så vidare. Tyckte att allt jag gjorde var hemsk, och vad jag än gjorde så skulle jag kunnat göra bättre. Min lillebror är också väldigt väldigt väldigt duktig på fotboll. Han började i ett bättre lag och utvecklades en massa inom sin idrott. Hela tiden önskade jag att jag var lika bra som han fast på det som jag höll på med. Allt var kaos i mitt liv. Sen såg jag öppningen, maten. Jag kunde ju ta kontroll över den. Tappa några kilo, bli lite bättre, lite finare, lite mer vältränad. Allt skulle bli perfekt. Sen var jag fast, och 15kg senare var det inte lika roligt längre.
Åh vad glad jag blir att du tycker om min blogg, det får mig att vilja fortsätta! Jag ska kämpa på tills det sista, det lovar jag. Tolkar din sista mening som att du också har ätstörningar, kämpa på du också i så fall. Kram!


Hur länge har du gått på behandlingen nu? Och hur många kilon är det kvar till din målvikt? Vad är din målvikt? Kram på dig älskar din blogg!!
 
Jag har gått i behandling i 6 månader nu. Började i början av december 2011. Min målvikt ligger mellan 54-57kg. Så får se vart jag landar! Kul att du älskar min blogg :D Kram på dig.


Hej!
Jag kämpar för samma som du och jag vet hur jobbigt det är önskar att man skulle kunna ställa upp för varandra, men du har inte lust att lägga upp vad du äter om dagarna? Tror de skulle va dom ett peppande att visa att vi andra också kan äta de utan att känna ångesten . Du peppar med mat bilder och vi peppar dig med kommentarer , ha de bra och styrke kramar till dig !
 
Åh vad tråkigt att höra att du kämpar dig genom samma helvete som jag. Men jag vet att det kommer bli bra en dag för oss båda, det måste det bli. Det gäller bara att hitta modet, kraften och viljan så klarar man det. Jag jobbar på det just nu!
Jag har börjat lite mer med matbilder nu på sista tiden men jag ska verkligen försöka lägga upp ännu mera. Tack, styrkekramar till dig också!


Jag undrar:
Hur gammal är du? (ja vet att du är 15 men 96 eller 97?)
Jag är som sagt 15 år, och är född 1997 i februari.
Va gillar du för musik? :)
Jag gillar Melissa Horn, Kent, Markus Krunegård, Håkan Hellström, Laleh och så vidare. Lite i den stilen alltså. Men sen gillar jag såklart lite mer party-musik ibland vid rätt tillfällen. Men dem ovanstående är det jag lyssnar på på vägen till skolan, när jag har ångest, behöver känna trygghet och så vidare.
Va tycker du om att göra på fritiden? :)
Den här frågan ska jag verkligen försöka svara på utan anorexin. På fritiden gillar jag att umgås med fina människor, shoppa, fika, baka, skratta, vara ute, promenera, träna, sola, resa, måla naglarna (haha) och massa andra saker!
Vad vill du gå för linje på gymnasiet?(hah svårt att veta men om du är 96 har du ju valt nu :)
Kram :)
 
Har lite smått panik över det här faktiskt, för jag har verkligen ingen idé om vad jag vill gå. Tror att jag kommer välja någon bred linje där man sedan kan bli vad som helst. Men när jag blir stor vill jag nog jobba med att hjälpa andra människor. Tror jag vill hjälpa ätstörda killar och tjejer till ett friskare liv! Det är mitt mål i livet i alla fall.


Har vart sugen på att prova den baren från Wasa. är den god? :))
Tycker absolut att du ska prova den. Jag har testet två olika smaker, den här med äpple och kanel och sen en med tranbär. Äpple och kanel är min absoluta favorit, super tycker jag. Både god och lätt att ta med sig!

Tack för alla kommentarer! Om ni undrar något mer är det bara att fråga. Vill ni ha kontakt eller mer personlig-stöttning så kan ni maila mig på [email protected]. Där kan jag möjligtvis säga hela mitt namn så kan ni adda mig på facebook eller likande om ni känner för det, och så kan vi prata och stötta varandra! Vi klarar det här, tillsammans.

 

 

 


Inga planer

Idag är en sån här jobbig dag, en dag helt utan planer. Jag gillar inte denna typ av dagar. För då blir jag ensam med allt mitt tänkande och bara en massa mat. Maten behövs, det vet jag för annars blir jag helt oreklös. Det har jag ju redan provat på och inte mådde jag bättre utav att inte äta. Precis.
Jag måste ta tag i sånna här dagar! Hitta på något att göra...men jag vet inte vad. Är alldeles för trött för att orka umgås och vara social idag igen. Tyvärr. Något jag saknar är att orka vara glad och social flera dagar i streck. Men bara för att min kropp var glad och kände hopp några gånger igår känner jag mig helt utmattad. Som om jag skulle behöva sova 2 veckor i streck för att piggna till. Får se vart denna dag leder mig, hoppas att ni får det bra i alla fall!

UPPDATERING: Nu har jag varit på en kort promenad med mamma (den enda "träning" jag får varje dag). Nu är det dags för lunch och sen ska pappa och jag faktiskt åka in till stan och se på bio! Kommer bli mysigt. Oroar mig bara för om han kommer tvinga mig att äta exempelvis godis där...

5 juni 2012

Hej!
Dagen har varit både bra, rolig, kul, jobbig, krävande.... och så vidare. Blandat helt enkelt. Dock blev denna dag inte riktigt som vi planerat, men det blev bra ändå! Det här inlägget är sprängfyllt med bilder från måltider och lite annat, så förbered er.



På vägen till museumet hade vi otroligt kul, så mycket har jag inte skrattat på evigheter. Vid Sergelstorg stod några och gjorde reklam för Colgates nya tandkräm genom att dela ut prover. Jag, Evelina och tre killar från klassen fyllde hela Evelinas väska med prover. Haha, herregud. Han som delade ut dem måste tyckt att vi var helt störda. Väskan var så full av små tandkrämstuber att den faktiskt sprack när vi skulle stänga den. Jag tror inte ni kan förstå hur hysteriskt mycket vi skrattade när vi satt där på gatan och fyllde hela väskor med tandkräm.



Som förmiddagsmellis tog jag bara ett äpple... Förlåt. Men det gick verkligen inte med mackan, kände mig alldeles för fet för att äta den, speciellt när ingen annan av mina vänner åt. Åh, dumma mig. Jag borde ha ätit rätt istället.



Efter rundturen på Etnografiska muséet var det dags för matsäck utanför. Med mig hade jag kycklingsallad med kyckling, bladspenat, småtomater och quinoa i tre olika färger. Hade även någon yoghurtsås att ha på. Maten var god men jag klarade inte av att äta upp exakt allt, det måste jag erkänna. Lämnade inte mycket men det kändes onödigt att äta när jag visste att någon egentligen inte hade någon koll på ifall jag gjorde det eller inte.



Planerna var ju från början att jag och några kompisar skulle åka direkt från Etnografiska till Grönan för att kolla på konsert, Albin Gromer. Men smart som Kia är så hade hon glömt sitt batteri till kameran, då blev vi tvungna att åka hem till henne och hämta det. När den här bilden togs var vi på väg in till stan igen efter att vi hämtat batterier.







Melliset bestod av en müslibar från Wasa med smak av äpple och kanel samt lite apelisin MER att dricka. Jag åt det samtidigt som vi väntade på bussen. När vi kom fram till Slussen igen och var på väg ner mot färjan så började regnet ösa ner. Vi försökte smita upp och gömma oss på McDonalds lite längra upp på gatan för att inte bli blöta, men tyvärr var det redan försent. Vattnet forsade ner på gatorna där vi slaskade genom i vitan converse, skinnjacka och jeans. Inte lite blöta blev vi. När vi stod där inne på McDonalds och insåg att det faktiskt var 5 timmar kvar tills konserten började känndes det inte särskilt lockande att åka dit i blöta kläder i kylan och sitta där och vänta. Istället åkte vi hem till några killkompisar där det bjöds på middag och en massa mer skratt.





Självklart bjöds det på standard-rätten idag igen, tacos med andra ord. Åt två bröd med fylling. Hade planerat innan att bara ta ett, men sen ändrade jag mig. Jag vill ju bli frisk, och ärligt talat så var jag inte mätt efter ett bröd. Jag fixade middagen bra tycker jag ändå, även fast jag fyllde bröden mest med gurka. Tog mindre köttfär än vad jag kanske borde ha gjort, men det får jag tänka på nästa gång. Jag åt ju i alla fall.



Min tallrik efter maten. Det enda som lämnades var en grukbit, en liten bit bröd och lite vätska från tomaterna som rann ut. Till detta drack jag vatten, klarade inte av att dricka Cola som resten av gänget. Har inte vågat mig på det ännu...



Efter maten öppnade Felix chips, och frågade om jag ville ha. Snälla nån.. Kände mig så dum när jag sa nej. Men än är jag inte redo för att äta spontant utöver matschemat, aldrig. Jag skulle inte klara av det.





Melliset blev en tallrik citron yoghurt med AllBran och sen en rågkuse med smör och skinka. Klarar inte av osten Fanny, förlåt. Planerna var ju från början att jag skulle sovit hos Felix också men jag klarade det inte. Fram emot kvällen kom ångesten över mig. Var alldeles matt och slut i både kroppen och huvudet efter en lång dag. Sover hemma iställe vilket känns betydlgt skönare.

Hoppas att inlägget inte blev allt för långt, så att ni inte orkar läsa. Men dagen har varit bra och jag har mått relativt bra hela tiden. Ibland helt AWESOME och andra ögonblick mindre bra. Just nu mår jag inte så bra men jag hoppas på att morgondagen blir bra! Sov gott, och njut av er lediga dag i morgon!




Hur ska det gå?

Jag vet inte hur länge till jag står ut. Som vanligt låter jag mörkret och tankarna sluka mig i ett. Har precis återhämtat mig efter en jobbig halvtimme. Har gråtit ner i kudden så att ingen ska höra. Jag vill må bra. Därför försöker jag spela glad under dagarna. Jag ler och skrattar fast det innerst inne gör så jävla ont just nu. Jag vill inte leva i den här kroppen. Vad händer när man inte orkar mer? Kan man ge upp? Jag vet inte, men jag är så nära på att bryta ihop totalt nu. Allt är mörkt, vart tog ljuset vägen? Jag måste hitta upp till stigen igen för just nu vandrar jag genom helt okänd mark. Vet inte vart jag befinner mig. Kan man ens må bra?

Oroar mig inför i morgon också. Hemma är det självklar att jag ska äta, har ingen chans att slippa. Men nu, en dag med eget ansvar. Hur kommer det gå? Kriget i huvudet är tillbaka som förut, ska jag äta eller inte? Jag orkar inte. Vill äta för att inte göra alla besvikna igen, men jag vet inte om jag klarar det. Jag är ju redan alldeles för stor... Fan.

Ta min själ - jag vill ändå inte ha den.


Förlåt mig

Förlåt för väldigt dålig bloggning idag, men jag har varit så splittrad. Splittrad angående bloggen. Funderat på om jag skulle fortsätta eller helt sluta. Men nu har jag bestämt mig. Jag fortsätter! Ni fina läsare som kommenterar och mailar mig gör mig så gott. Ni får mig på bättre humör, jag förstår att det finns ännu fler än bara jag och de jag pratat med innan som går igenom samma sak. Det känns otroligt hemskt att det är så pass många, men samtidigt så hjälper ni mig och jag hoppas att jag hjälper er något i alla fall.

I morgon kommer bloggningen tyvärr inte ligga på topp heller beroende på att jag har en hel del för mig. På förmiddagen ska jag och min årskurs på skolan åka på museum tillsammans. Jag tror att det kommer bli riktigt mysigt faktiskt. Vi ska även ha med oss matsäck, och jag har förberett kyckling och quinoa sallad! Efter besöket på museumet kommer jag åka hem en snabbis, äta mellis och så. Sen beger jag mig in till Grönalund för att möta upp två fina vänner. Vi ska nämligen kolla på Albin Gromer som uppträder där i morgon. Äter nog middag där inne tillsammans med dem! Efter konserten åker vi hem tillsammans till några killar från vår skola och sover där. Längtar tills i morgon faktiskt. Det kommer bli en bra dag, och jag ska göra allt jag kan för att inte fuska nu när jag har chansen. Jag måste vinna över sjukdomen. Däremot kommer jag ta bilder på allt jag äter, det lovar jag! Sen lägger jag upp bilderna från dagen nästa dag. Då får ni se allt jag ätit och sen kanske några andra bilder.

Ta hand om er, massa kramar och kärlek från mig till er!

Du är värd mer än du tror

Allt handlar om att börja acceptera sig själv för den man är. Jag är jag, och det kommer jag alltid att vara och det har jag alltid varit. Även fast jag förändras så är det fortfarande jag.
Jag har märkt att det inte fungerar att hålla på såhär längre. Att jag hela tiden klankar ner på mig själv och gråter över hur värdelös jag är. Ingen är värdelös, inte ens jag även fast det känns så ibland. Jag måste börja tycka om mig själv mer, det borde ni också göra. Min behandlare K har många gånger sagt till mig att jag måste bli min egen bästis. Det finns ingen man spenderar så mycket tid med som sig själv, och skulle det inte vara trevligare att umgås med dig själv ifall du blev behandlad väl? Det skulle jag tycka i alla fall. Inte skulle jag säga till mina kompisar att de var för feta för att ens visa sig, att de inte var värda maten som serverades, att de var vidriga och äckliga, att jag äcklades av dem och att folk stirrade på dem för att de var så fula... Nej det skulle jag inte. Så varför har jag rätt att skada mig själv på det sättet? Det är som att bli mobbad, fast mobbad av sig själv om ni förstår. Jag ska sluta med det, försöka i alla fall.

Jag trodde att det förra inlägget var det sista som skulle skrivas här men nu är jag tillbaka, haha.


Kanske slutar blogga

Berättade för mamma om bloggen precis. Jag kan inte direkt säga att hon lät nöjd. Sådär som en vanlig överbeskyddande mamma sa hon en massa saker om att allt jag skriver nu kommer ligga på internet för alltid och komma att påverka mig om kanske 10 år. Får se hur jag gör.... Blir lite rädd när hon säger sådär. För det är ju sant, jag har ingen aning om vilka som läser det här egentligen. Jag skriver anonymt, och vill absolut inte att det ska komma ut i skolan eller så om min blogg. Splittrad. Vill blogga men blev ganska rädd nu ändå.


De har rivit våra gator bränt ner lekplatserna där vi hängde som barn



Ja, bilden säger nog allt. Min pappa och brorsa åkte iväg för att kolla på en fotbollsmatch, mamma var på jobbet samtidigt som ångesten kom över mig igen. Jag skrev en lapp, satte på mig mina gummistövlar och en alldeles för stor regnjacka som räckte ner till knäna. Med Markus i öronen traskade jag iväg.

Men jag tränade inte ifall ni tror det. Som jag skrev på lappen så tänkte jag bara. Kastade iväg mina tankar överallt och ingenstans. Satt på ett berg en stund också. Jag undrar vad folk tänker när en tjej med maskara över hela kinderna komma gående med en regnjacka ner tillknäna. Jag undrar vad jag skulle tänkt. Funderade på ifall jag fortfarande ville vara sjuk? Jag kom fram till att jag faktiskt inte vill det. Därför känns allt lite lättare nu. Missade mellis också på grund av att jag "rymde" en stund. Så nu ska jag äta det ca 30min sent. Tror inte att det skadar med en försening på 30 minuter ändå.

Dagens lunch



Idag blev det köttbullar med makaroner. Drack ett glas mjölk till, hade ketchup på och åt lite morötter vid sidan om. Är alldeles för mätt nu, men jag åt upp allt. Jag brukar alltid äta upp men ville bara säga det så att ni visste. Ärligt talat så är det här typ den tråkigaste maten man kan äta enligt mig. Gillar till och med rester bättre. Men nu är det bara att invänta mellis som är snart... Wäää.

Vinden blåser åt andra hållet igen

Hur fort kunde det vända igen? Bara 20min efter att jag publicerade det förra inlägget smög sig ångesten på. Hade panikångest i 3 omgångar under natten. Sista gången jag tittade på klockan slog den 04.37. Antar att jag somnade där någon gång precis innan 5.

Ångesten yttrade sig värre än någonsin. Jag kan inte ens beskriva, ni som själva varit med om det förstår nog. Är fortfarande helt slut och matt i kroppen. Pratade precis lite med pappa vilket resulterade i en hel del tårar. Han sa: "Du mår ju verkligen inte bra utav det här, det vet jag att du själv vet också. Så varför vill du vara kvar här? Prova en helt annan väg istället, våga. Du kan ju knappast må sämre av det än vad du gör nu. Stäng dig inte inne med dina tankar. Bara du kan egentligen styra över dem, så nu måste du ändra på det. Låt inte dina tankar nedvärdera dug själv hela tiden, för du har ingen anledning till det. Du är så mycket finare än vad du tror. Och det gör så ont i mig att se dig så ledsen."

Jag vet att det är jag som måste ändra på mitt beteende. Ingen annan utom jag kan göra det åt mig. Men rädslan stoppar mig. Tryggheten med en ätstörning är alldeles för stor. Allt jag gör blir fel. Jag är fel. Så nära på att ge upp nu, men det är just det allt handlar om. Jag kan inte bara ge upp, jag måste resa mig igen och fortsätta hur jobbigt det än är.


Hela världen är så underbar

Hemma efter en alldeles för fin kväll hemma hos Calle, träffade även Felicia och Clara som jag inte sett på väldigt länge.





Till middag serverades det tacos! Standard, haha. Ursäka mina väldigt dåliga bilder men jag hoppas att man ändå ser lite vad det föreställer...



För mig blev det två stycken fyllda tortillas. I hade jag kyckling, sallad, majs, tomat, gurka, gräddfil och tacosås. Jag valde kyckling istället för köttfärs. Jag lovar att det faktiskt inte var anorexins beslut, var helt enkelt mer sugen på kyckling beroende på att vi ätit så mycket köttfärs de senaste dagarna.




På bussen på väg hem märkte jag att mina naglar passade perfekt till mitt busskort. Kände mig lite småcool sådär... höhö





Till efterrätt serverades det kladdkaka med grädde, färska smultron och jordgubbar. Klarade dock inte av det... Är besviken på mig själv. Hade faktiskt varit mycket godare och trevligare att äta det tillsammans med fina människor istället för att komma hem och dricka calshake och äta macka. Jaja. Bilderna visar min tråkiga macka med smör o skinka, och sen min calshake med smak av choklad. För er som inte vet det så är calshake en slags näringsdryck. Måste dricka den för att gå upp mer i vikt.



I alla fall så mår jag bra, riktigt jävla bra. Jag känner att jag kanske kan bli frisk snart. Jag kan känna hopp och det känns så obeskrivligt underbart. Har inte mått såhär bra på väldigt länge ska jag säga er. Nu ska jag mysa ner mig i sängen med en massa kuddar och täcken i min fina Hello Kitty pyjamas och kolla på Glee. Nörd, jag vet... Men jag mår bra av det, allt är så färgglatt och lyckligt på något sätt där.

FRÅGESTUND!



Några personer har önskat frågestund här på bloggen, så nu kör vi tycker jag!
Fråga vad som helst om vad som helst, och jag svarar 100% ärligt. Jag svarar antingen ikväll eller i morgon, det beror på. Men jag vill minst ha 20 frågor. Det borde inte vara så svårt med tanke på att ni är betydligt fler än 20 stycken som läser bloggen. Så kom igen nu, fråga på. Ingen fråga är för dum!

Dagens utmaning

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg väntar en stor utmaning för mig idag. Jag ska nämligen på födelsedagsmiddag. Det innebär att jag måste äta middag tillsammans med andra människor. Det känns helt sjukt jobbigt nu men jag försöker intala mig själv att det kommer gå bra. Det måste det göra! Kameran åker i alla fall med. Får se om det blir några bilder som jag kan lägga upp här när jag kommer hem sent ikväll. Det ska ändå bli kul att komma iväg och träffa lite fina människor.

Nu har jag varit ute på prmenad i det övermysiga vädret tillsammans med min pappa. Jag får inte gå promenader själv egentligen som jag gjorde de senaste dagarna. Ska snart äta lunch nu, blir Chilli con Carne med ris. Köttfärs igen... Jaja, något jag måste komma över tror jag.

Sen tycker jag att ni ska ta och besöka denna fina tjejs bligg vid namn Esmeralda. En jättefin tjej som också kämpar mot anorexin.
----->esmeii.devote.se<-----

Regn



Regnet faller, men det är vackert och så fridfullt. Ska nog gå ut snart på en liten promenad. Bli sådär riktigt genomblöt.

Utvilad, typ...

Har sovit helt grymt bra idag jämfört
med de senaste nätterna. Sov 6 timmar, eller kanske 5 med tanke på att jag vaknade en gång på natten. Då låg jag vaken i cirka en timma. Det känns i vilket fall skönt nu. Mina ögon svider inte!

Nu har jag ätit frukost för ett tag sen. Idag blev det havregrynsgröt med äppelmos, en macka med smör och ost, en macka med smör och skinka samt ett glas mjölk. Gröt är så mättande... Jag längtar tills jag får börja välja själv vad jag vill ha till frukost. Nu står allt på lappar, det står exakt mängd, exakt antal. Det står till och med hur mycket smör jag behöver på mina mackor.
Idag åt jag inte upp frukosten ens, men måste ta igen det senare under dagen. Jag lämnade bara en halv macka. Tyckte att pappa hade tagit för mycket smör på den, vilket det var enligt mig. Jag kunde inte ens äta upp.

Idag regnar det igen, men jag gillar det faktiskt. Självklart gillar jag sol mer men regn är väldigt fint det också. Jag älskar alla väder. Idag väntar en stor utmaning på mig, mer om det senare!


Leva eller dö?

Att vara död eller att leva utan känslor är väl ändå samma sak? Jag lyder alla röster i mitt huvud. Rösterna och tankarna slukar mina dagar och upprepar ständigt alla fel jag gör. Hur mycket bättre jag skulle kunna vara. Jag ljuger om allt. Men just nu undrar jag ifall lögnerna ändå är bättre än sanningen. Alla vill veta vad jag känner, men ingenting känns.

Jag drömmer mardrömmar om att jag kommer sitta fast här för alltid, ändå är jag livrädd för att släppa anorexin och komma härifrån. Det här är jag, men ändå känner jag knappt igen mig själv nu. Jag vill vara tunn som luft. Jag vill nästan inte finnas, i princip osynlig men ändå inte. Jag vill vara perfekt. Ja, det är det jag eftersträvar. Perfektion. Fast just nu är jag så långt från perfektion man kan komma. Egentligen finns det inte ens något begrepp som heter perfekt. Alla är bra, det vet jag.


Calories

- I can't eat that.
- Why?
- I'm allergic.
- Oh, to what?
- Calories.


Tack



Blir såhäääääääääär glad när ni länkar mig, tack Sara! <3 Bara för det så får du en länk här av mig
---------> slil.blogg.se <----------------

Ifall ni länkar mig är det bara att säga till så länkar jag er tillbaka! Nu ska jag äta kvällsmål, hörs senare.

Från min dagbok - 27/10-2011

OBSERVERA ATT DETTA ÄR FRÅN OKTOBER 2011

Idag är det kaos, eller kaos kanske jag inte skulle kalla det för jag känner ändå att jag har kontroll över så folk inte tvingar mig att äta... Hm.

Idag gick jag upp vid halv 7. Min lillebror gick in till våra grannar för att äta frukost medan jag sa att jag var tvungen att stressa till skolan idag, och därför inte hade tid att äta med dem, lögn. När min brorsa gått åkte mina löparskor på. Sprang oavbrutet i över en timma, mina ben var så slut de aldrig varit förut.

Kom sent till skolan också, åt ingen lunch sen vilket var bra. Hihi. Sa att jag åt sen frukost beroende på att jag vakna så sent. Folk tror på mig också! Efter skolan hände det en ganska konstig sak. Jag gav mig ut i skogen för att springa en runda innan jag åkte hem. Men min kropp var helt slut av morgonens löptur. Fattar inte... Jag åt ju ändå en apelsin till frukost. Dåliga kropp. I vilket fall så ramlade jag ihop och hade ingen kraft till att resa mig. Låg där i en halvtimme tror jag, kan ha varit längre, tappade helt kontrollen på tiden.

Mamma var redan hemma när jag kom hem, klockan var väl 4 då eller något. Behövde äta middag vid 5 för hade ju friidrottsträning idag. Åt middag och har sjuk ångest över det. Dödödö. I alla fall, på träningen mådde jag bra! Tränade med världens finaste tjejer, Vera och Ellen. Är grymt imponerad på de båda, fattar inte hur långt de orkar springa... Stört. Vill också vara så bra. Längtar till nästa gång jag får träffa dem!


Borde inte alla längta efter helgen?

Jag har ångest över att det är helg nu. Under vardagarna kommer jag ändå iväg till skolan några timmar innan lunch. Då får man i alla fall se lite människor men då tar jag även chansen att tänka i min ensamhet. Varje vardag flyr jag ut i skogen en stund, jag kan bara sitta där utan att göra något.

Under helgerna tvingas jag umgås med min familj dygnet runt... Alla i min familj är verkligen jättefina men jag är jävligt trött på att spendera mina dagar tillsammans med någon av mina föräldrar. Herregud, ni som inte själva är ständigt övervakade kan nog inte förstå hur det känns. Jag menar, jag kan inte ens gå upp på mitt rum och läsa utan att mamma eller pappa kommer springande efter och bara "Vad gör du?", "Kom ner istället" och sådär. Även fast det är helt stört jobbigt så vet jag att det egentligen är nödvändigt med tanke på hur mycket dumt jag gör så fort jag blir ensam i bara någon minut.

På lördagar och söndagar vill jag helst av allt inte kliva upp ur sängen. Pappa brukar få dra mig upp, bokstavligen. Har alltid mycket mer ångest under natten till lördag också, för då vet jag att jag fortfarande har hela helgen framför mig. Undrar hur ångesten kommer yttra sig inatt. Jag vill verkligen inte göra något dumt. Vet ni något jag kan tänka på när jag vaknar inatt och känner att jag kanske inte överlever?
Kram




Mellanmål





Detta blev mitt mellanmål - En rågkuse med smör, skinka, paprika och gurka. Till det drack jag ett glas apelsinjuice från God Morgon. Har ni några roliga förslag på mellanmål? Har tröttnat väldigt mycket på SCÄ:s lista med tanke på att jag ätit från den 3 gånger om dagen i snart 7 månader.

Hamsterbok..?









Åh. Mamma hittade denna söta bok alldeles nyss. En bok jag tillverkade i första klass. Så fint på något sätt tycker jag. En bok till mamma med en massa hjärtan på framsidan och bilder på hamstrar jag ritat inuti. Okej... Inte så normalt kanske men ändå. Jag saknar det. Kunna sitta ner och rita söta små djur liksom, sedan springa och visa upp det man gjort. Om jag väl ritar något idag så är det alldeles för smala kvinnor. Nej, nog pratat om det. Nu ska jag äta mellis.

Jag är inte beredd att dö än

För bara några månader sedan hade jag aldrig kunnat tro att jag skulle sitta här idag och skriva. Jag trodde inte att jag skulle leva länge till. I julas var jag ganska så ledsen, jag var helt inställt på att det var den sista julaftonen jag skulle få fira. Men samtidigt kändes det skönt, allt skulle ta slut snart och jag skulle inte finnas mer. Jag trodde inte heller att jag skulle få fylla 15år, men nu kan jag till och med tro att jag kanske blir 16. Varje kväll kramade jag mina nära och kära godnatt extra hårt, helt beroende på att jag inte visste om vi någonsin skulle ses igen. I mina förlegade gamla dagböker kan jag läsa sida efter sida om att allt snart kommer vara slut för mig. Allt kommer bli så mycket bättre för både mig och alla jag känner. Även ifall folk sa att de älskade mig så visste jag att allt bara var lögner. Egentligen önskade alla samma sak som jag, att jag bara skulle försvinna. Då skulle lyckan för alla vara enorm.

Idag vet jag att jag kommer slå upp ögonen i morgon igen, dagen efter det och kanske till och med ytterligare några dagar. Jag kan inte påstå att jag lever livet fullt ut, för det gör jag absolut inte. Men en dag ska jag göra det. Den dagen då jag mår bra och är lycklig, då ska jag bara leva och vara som en vanlig tonåring. Märker ni..? Jag kan se framåt.

Det är sommar snart, och jag vill vara med. Så med att jag känner att jag är en del av allt. För jag är inte beredd at dö än, inte än.

1 juni 2012













Skogen är min plats, min trygghet. Det är till skogen jag flyr när allt känns för jobbigt. Idag var det tyvärr väldigt kallt men fortfarande bättre än att vara någon annanstans. Mina händer hade nästan domnat bort efter en stunds traskande genom skogen i min ensamhet. Idag är det den första riktiga sommarmånaden också, juni. Det känns snarare som om vi är en bit in i november skulle jag säga.

Nu har jag ätit lunch precis, det tog nästan 50min vilket är alldeles för länge enligt personalen på Scä. Men måste tugga varje tugga 35 gånger. Får inte heller blanda exempelvis kött och potatis på samma tugga, därför tar jag en tugga kött sen en tugga potatis, en tugga grönsaker och så vidare. Äckliga tvångstankar. Fick en kommentar om ifall jag inte skulle kuna fota och lägga upp det jag äter. Visst skulle jag kunna göra det ibland. Problemet är bara att mina föräldrar inte vet om denna blogg, därför blir det liksom lite konstigt ifall jag ska fota varje måltid. Men kan nog fixa det ibland i alla fall!


Vad vill ni se?

Jag har funderat lite på vad ni helst skulle vilja läsa om. Vill ni ha frågestund, se mer bilder på maten jag äter, mer pepping och motivation till friheten, inlägg med djupa tankar..? Skulle bli hur glad som helst om ni skulle kunna kommentera vad ni är sugna på. Det skulle bli mycket lättare för mig och även roligare för er att läsa! Kommentera nu så vet jag vad jag ska skriva om senare idag!


Natten

3 och en halv timmas sömn inatt, det här fungerar inte längre. Gick och la mig i sängen vid kvart i elva, då kollade jag facebook, bloggade, kollade andras bloggar och så med min Iphone. Försökte sedan somna. Vid två satte jag in musik i öronen i hopp om att känna lite trygghet. Blev tröttare då men kunde fortfarande inte somna. Sista gången jag slängde en blick på klockan var vid 03:04, antar att jag somnade strax efter det.

Vid 04:37 vaknade jag igen. Kallsvettades som aldrig förr, min T-shirt var helt blöt och när jag satte mig upp och kände efter i sängen var det alldeles blött där också. Jag bytte snabbt till en ny tröja och la mig istället på täcket och sov med en filt över mig. Jag kan inte heller berätta för mina föräldrar eller behandlare om mina nätter för då skulle de tvinga i mig ångestdämpande. På ett möte berättade jag att jag sovit lite halvdåligt några nätter, direkt skrev de ut lugnande/ångestdämpande tabletter. Undra vad de skulle göra ifall de visste hur illa det faktiskt var.. Alltså, jag har redan ett recept på ångestdämpande jag kan hämta ut men som jag vägrar ta. Jag vill inte ha medicin, ska klara mig utan det.

Nu ska jag alldeles strax gå till skolan. Mår inte alls bra idag, kanske har det något att göra med vädret? Jaja, ska försöka börja se allt mer positivt nu. Jag ska verkligen försöka. Men det känns inte så kul när jag precis har ätit världens mest gigantiska frukost, det regnar ute, jag vet inte vad jag ska ha för kläder på mig, jag är trött, känner mig fet och misslyckad... Ska hitta fokus nu!


Då alla ljus är släkta och människan andas fridfullt


Nu är det natt igen. Jag vet inte ifall jag gillar natten eller dagen mest. Båda känns rätt så meningslösa nu. Det jag roar mig med under både dagen och natten är att vänta på att tiden ska passera.

Förlåt för ett alldeles för tråkigt inlägg. Nu ska jag samla lite kraft och inspiration så lovar jag att vara tillbaka i morgon med bättre och intressantare bloggning.