Lista

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Att så många besökt min blogg och att jag fick så bra respons på allt jag skrev. Jag kan inte beskriva hur otroligt tacksam jag är för det. Tack alla som tog sig tid att kommentera, maila eller bara besöka. Det gjorde min dag!

Vad gjorde du 09 imorse?
Satt på samling tillsammans med min klass och vår handledare gick igenom allt som skulle göras under dagen.

Vad gjorde du för 15min sedan?
Önskade att tiden skulle gå fortare. Jag vill att det ska bli natt, men jag är rädd för att sova. Jag vill att det ska bli morgon fast jag längtar inte efter något. Vill bara få tiden att gå.

Det sista du sa högt:
"Mhmm"

Vad har du druckit idag?
Juice, mjölk och vatten. Tror att det var allt...

Vad har du ätit idag?
Ojoj...
Frukost: En macka med smör och skinka, en macka med smör och ost, en tallrik yoghurt med hallon och Allbran. Sen drack jag ett glas med äppeljuice.
Mellis: En macka med smör och skinka samt ett glas mjölk.
Lunch: Kötbullar med soltorkade tomater och oregano i, sen potatis och gräddsås till det. Drack även ett glas mjölk.
Mellis: En tallrik med frukt, yoghurt och All Bran.
Middag: Någon tonfiskpasta... Drack vatten till.
Kvällsmål: Har inte ätit detta än men det kommer bestå av en Calshake med smak av choklad och till det en macka eller en müslibar.

Vad var det senaste du köpte?
Om inte glass räknas så var det definitivt ett nagellack.

Vad är det för färg på din ytterdörr?
Viiit

Vad är det för väder hos dig nu?
Väldigt tråkigt väder som man blir alldeles deppig av. Det är mulet, kallt och det känns som om regnet kommer vilken sekund som helst.
Godaste glassmaken:

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Definitivt!

Sover du tungt?
Det skulle jag inte säga. När jag väl sover så är det väldigt oroligt, vaknar hela tiden med ångest och så.

Favorit klädsel:
Jag älskar alla kläder egentligen! Men just nu är det mjukisbyxor jag kör på mest, beroende på att jag måste dölja mina ben. Fast mjukisar är absolut inte min favorit klädsel. Men jag älskar söta sommarklänningar! Söta toppar med ett par jeans eller shorts är inte fel heller. Men min Kenza

Vad ser du om du tittar till höger?
Allt mitt smink som ligger överallt, hehe ;)

Vad gör dig glad just nu?
Att det finns så mycket fina människor i denna värld! <3

Vad ska du göra härnäst?
Hmmm... Eller jo, om 15min ska jag drick Calshake. Så måste ladda lite inför det så att jag inte får panik.

Höger eller vänsterhänt?
Höger!

Humör just nu:
Nere skulle jag säga. Vet inte vad jag vill... Vill bli frisk men orkar inte leva i den här kroppen. Frisk och normal eller sjuk och smal? Valet borde inte vara svårt, men det är det <3

Favoritlåt just nu:
Elephant - Laleh
Vårens första dag - Laleh
999 - Kent
Jag är en vampyr - Markus Krunegård
Nåt annat än det här - Melissa Horn
Och sen Euporiaaaaaa såklart med Loreen!

Sommarplaner:
Thailand, sommarlandet, släkten, vänner, sola, bada, må bra, leva, glass!

Morgon eller nattmänniska?
Nattmänniska skulle jag nog säga att jag är. Älskar att vara uppe tills väldigt sent, så mysigt! Dock inte mysigt dessa nätter när allt man vill är att sova...

Snarkar du?
Nope

Vad längtar du mest efter just nu?
Att må bra och känna glädje! Och att kunna sova en natt utan panikångest... Och sen något som jag inte borde skriva, väga 39 kg igen. Åh.


Utdrag ur min dagbok - 3/11-2011

OBSERVERA ATT DETTA ÄR FRÅN NOVEMBER 2011, ALLTSÅ INTE FRÅN IDAG!

Jag vet inte vad jag ska säga... Har ätit helt sjukt mycket idag. Allt jag kämpat för så länge var i onödan, för jag har ätit och gått upp massor i vikt idag. För att klargöra att jag faktiskt ätit mycket ska jag skriva allt jag ätit.

Frukost - 3 äppelklyftor + 1 stort glas isvatten (Äter frukost för att hålla förbränningen igång)
Lunch - 1 köttbulle + sallad
Mellis -
Middag - Massa sallad + lite ris + några kycklingbitar + 1 glas vatten
Mellis -

Åh herregud. Middagen, ser ni?! Jag åt ris... Kunde ha skippat det helt vilket känns så jävla hemskt nu. Kyckling med sallad hade fungerat precis lika bra. Hade inte behövt två köttbullar till lunch heller. Jag brukar aldrig äta lunch, så varför gjorde jag det idag? Jävlar vilken idiot jag är.
Juste, igår tvingades jag till skolsköterskan. Hon var helt dum i huvudet, det var nog alldeles tomt där inne. Inte för att vara elak, men hon ser ut som en blandning mellan en sköldpadda, en dinosaurie och ett mumintroll, haha. I vilket fall så frågade hon mig as random saker. Min lärare sa att jag skulle dit för att de tyckte att jag gått ner i vikt på sistone... Visst, det har jag. Men jag äter ju fortfarande, inte lite heller. Skolsköterskan tog min puls, den låg på 50 tror jag det var. Hon sa att det var ganska lågt men hon trodde att det berodde på att jag suttit still hela förmiddagen och pluggat matte. Jag vet inte... Men pulsen borde väl inge gå ner mer än normalt av det?Sprang hela vägen till skolan idag istället för att ta bussen också. Behövde förbränna yoghurten jag blev itvingad igår kväll. Imorgon ska jag inte äta något, bara dricka vatten. Jag kommer lyckas, har värsta planen hih. Godnatt dagboooook

Det kan ta slut när som helst, eller vara för evigt

Självklart vill jag bli frisk, det här är inget liv. Att leva med ätstörningar är inte roligt, det är inte lätt, det är inte spännande. Allt jag vill är härifrån. Ändå tvivlar jag ibland. Jag är rädd för att tänka framåt men är ändå livrädd för att fastna här. Jag önskar att jag vore den där starka tjejen som vågar resa sig upp efter alla fall. Men istället ligger jag kvar, livrädd för att falla igen, för det gör så ont. Jag vill kunna spendera min sommar tillsammans med mina underbara vänner, jag vill kunna resa bort utan bekymmer, jag vill kunna ta en glass bara för att jag är sugen på det, jag vill… Jag vill allt, jag vill leva. Ändå är jag rädd för det fria. Vem skulle jag vara? Hur skulle mitt liv se ut? Tanken slår mig ofta att det kanske ändå är tryggare att stanna här i ätstörningsträsket. Men nej! Ingenting är tryggt här.

Varje dag har jag några stunder då jag känner mig ledsnare än vanligt, men de glada stunderna blir allt fler. Det känns både skönt men också väldigt skrämmande på något sätt. Jag var alltid den glada tjejen innan allt det här började. Ofta fick jag kommentarer som, ”Hur kan du vara så glad hela tiden?” och liknande. Det gjorde mig ännu gladare. Jag hade stämpeln som skolans gladaste och mest positiva tjej, det var helt underbart. Jag minns tiderna i sjunde klass då jag kunde skratta hela dagarna så att jag nästan hade ont i magen när jag kom hem. I åttan förändrades allt, jag hade istället ont i magen av hunger när jag kom hem. Att ligga vaken hela nätterna och fundera på hur man på bästa sätt ska slippa äta nästa dag, det är inget liv. Jag vill kunna vakna upp på morgonen och längta efter en god frukost, som det var förut. Jag var inte tjock förut, ingen har någonsin sagt att jag borde gå ner i vikt. Därför tycker jag att det är lite konstigt att jag plötsligt fick för mig att jag var tvungen att bli lite smalare, bara lite. Ärligt talat så känner jag mick tjockare nu än vad jag gjorde när jag vägde strax över 50kg och åt normalt. Jag kände mig till och med tjockare när jag vägde 39kg jämfört med vad jag gjorde när jag låg på normalvikt.


Dear music, thank you for being there when no one else was

Det finns så många artister jag verkligen skulle vilja tacka personligen. Dessa artister har hjälpt mig genom de allra mörkaste dagarna. Deras texter är så otroligt fina. Även fast dem inte handlar om just det som jag går i genom så kan man ändå känna igen sig något enormt. Jag vet inte om jag skulle ha klarat mig såhär långt utan dem.












Kaos vid mellis

Hemma från läkaren nu och har precis ätit mellis. Som rubriken lyder blev det lite halvt kaos. Jag skulle äta yoghurt med flingor och frukt. När jag satt mig ner och började äta frågade mamma vad jag skulle ha att dricka. Fick panik, beroende på att det inte alls står att man behöver dricka till det här mellanmålet. Jag började skrika massa saker om att jag inte alls behövde någon dricka. Hon tog då hela flingpaketet och typ hällde ut 3dl flingor i min tallrik för att jag tagit för lite enligt henne... Sen ångrade hon sig och tämde ut lite av flingorna hon hällt på. Nu har mamma åkt till jobbet, vilket betyder att jag ska vara ensam i 40min tills pappa kommer hem. Funderar på om jag ska gå ut och ta en promenad...


31 maj 2012





Fattar inte ens att jag lägger upp dessa bilder, är fet som jag vet inte vad idag. I alla fall, ni ser rätt. Jag hade klänning och strumpbyxor på mig idag. Tvekade länge imorse men sen tog jag beslutet att ha dessa kläder ändå, det var jobbigt men nu känner jag mig lite stolt över att jag faktiskt klarade det. Hoppas att ni inte äcklas för mycket av mig bara. Tog bilderna på väg hem från skolan.

Nu är lunchen avklarad också. Idag blev det något nytt jag aldrig ätit förut, mamma hittade ett nytt recept eller jag lyssnade inte på vad hon sa. Det blev några speciella köttbullar som hade några små bitar soltorkade tomater i sig och lite oregano. Potatis och någon gräddigsås serverades till... Det var helt okej. Tycker dock både att köttfärs och grädde är bland det jobbigaste man kan äta. Men det ska jag inte tänka så mycket på, mat som mat! Nu är jag på mitt rum och ska vila lite för att smälta all mat... Strax efter två ska vi till läkaren med mina öron, suck. I övrigt mår jag ganska bra tror jag. Känns läskigt att skriva det men faktum är att det känns rätt okej, och då ska jag säga det också!


It is hard to dance with a devil on your back, so shake it off

En sån där fin morgon då solen skiner fast gatorna fortfarande är blöta utav regnet som fallit under natten. Jag älskar när man kliver på bussen och verkligen ser en lycklig människa. Det syns i hela blicken, på sättet den sitter, rör sig och allt. En sak som jag har blivit otroligt bra på är att se ifall människor mår bra innerst inne eller inte. Men när jag ser en människa som mår bra, som känner sig lycklig och faktiskt uppskattar dagen och livet känner jag mig så mycket bättre till mods. För vet ni vad? Man är så mycket finare med ett leende på läpparna.

Hur många gånger har inte jag åkt buss med smink rinnande ner över hela kinderna. Tror ni att någon tänker "Åh kolla vad söt hon är!"? Inte direkt va... Snarare tänker man på vad den personen kan ha råkat ut för som varit så hemskt. De gånger jag åkt buss gråtandes har det verkligen varit panik. För oftast försöker jag att inte vis mig för någon när jag har gråtit. Försöker alltid hålla god min även när det gör så fruktansvärt ont inuti.

Min natt har varit helt okej. Somnade där någongång vid halv två skulle jag tro. Vaknade sedan med panikångest. Kändes som om min sista minut var nära. Men nu sitter jag ju har och skriver på mitt rum vilket betyder att jag fortfarande lever. Imorse när jag skulle gå ner och äta frukost märkte jag också att jag hade rivsår över hela vänstra benet. Förmodligen från inatt då jag hade lite panik sådär.

Den här dagen ska bli bra, det har jag bestämt! Jag borde egentligen redan gått till skolan, men har varken klätt på mig eller borstat tänderna ännu.. Haha.

Långa nätter

Jag fryser. Mitt fönster står öppet och kylan strömmar in. På något sätt känns det skönt att känna kylan ändå, som ett tecken på att jag faktiskt lever. Tanken att stänga fönstret har slagit mig flera gånger, men nej.
Mitt rum ligger på övervåningen i vårt hus. Om jag hade bott där nere hade jag förmodligen inte legat här nu. Jag hade nog varit ute på gatorna, vandrat i mörkret och bländats av gatlyktornas starka sken. När morgonen börjat närma sig hade jag nog gått in och lagt mig igen. Men nu finns ingen möjlighet för mig att smita ut. Mamma sover utanför min dörr så att jag inte ska smygträna och pappa sover där nere så att jag inte ska lyckas smita ut. Övervakad.

Nätterna är alldeles för långa enligt mig. Vet inte hur länge till jag står ut. Det vet ingen, det enda jag vet är att jag ska stå ut så länge jag bara orkar. Men vad händer när man inte orkar mer?


Nyfiken

Jag är så nyfiken på vilka ni är! Jag har bara bloggat i två dagar men har ändå haft över 220 unika besökare idag. Det känns så coolt på något sätt. Att så många ändå läser det jag skriver läser mina ord om mina tankar. Lilla jag liksom. Okej 220 kanske inte är så mycket för vissa andra, men för mig betyder det otroligt mycket. Jag som helst vill vara osynlig och bara försvinna har skapat en blogg... När jag skapade denna blogg trodde jag inte att någon skulle orka läsa det jag skriver. Men framförallt inte vara så överfina och kommentera. Varje gång jag fått en ny kommentar blir jag typ överlycklig, hehe ;)

Skulle inte alla ni kunna skriva en kort rad eller beskrivning av er själva i kommentarsfältet? Det skulle göra min dag om jag fick veta lite mer om er. Självklart får ni lov att vara anonyma!

Godnatt och sov gott! Skriver säkert någon mer gång ikväll eller natt när jag inte kan sova. Om inte så hörs vi i morgon med en massa nya inlägg!


Calshake

Den här Calshaken förstör mitt liv. Klarade att dricka den idag också, eller typ i alla fall. Satt i fåtöljen och drack minimala klunkar för att minska illamåendet jag alltid får efteråt. När jag suttit där i en timma började jag äntligen se att det minskade i glaset. När 1 timme och 20 minuter passerat ställde jag ner glaset och låste in mig i badrummet. Jag visste att jag kletat upp det mesta av skummet på kanterna och sedan lämnat lite i botten, men trodde inte att mina föräldrar skulle reagera. Några minuter senare kom
pappa springande upp och bankade på dörren till toaletten. Bakom honom stod mamma och de sa att det för det första inte var okej att det tog så lång tid men att det absolut inte var okej att lämna så mycket som jag gjorde.

När de bad mig att öppna dörren vägrade jag. Mamma hade tydligen mätt upp hur mycket jag lämnat, det var en halv deciliter, och nu skulle de tvinga mig att dricka upp det också. Satt inne i badrummet helt tyst och lyssnade på när de skrek på mig utanför... En stund senare låste mamma upp dörren utifrån med hjälp av ett hårspänne.Tillslut stod jag där på golvet med tårar som rann och en halv deciliter Calshake i handen. Hotade med att hälla ut det i badkaret, mamma fick då ännu mer damp och skrek lite mer. Fortsatte att vägra dricka. Och vet ni vad? Jag slapp. Första gången mina föräldrar låter mig slippa något för att jag gråter och skriker. Annars brukar pappa bara säga "Jaha... Du kan ta det när du vill, men ner ska det. Ditt val när du vill göra det men jag kan sitta här till 6 i morgon bitti med dig, jag kommer inte att ge mig". Trots att jag nästan drack hela så vann anorexin denna fight på något sätt ändå...


Jag tänker på den dagen då jag är fri

Nu för tiden tänker jag väldigt mycket, tänker på allt och inget. Jag kan inte längre bara vara, när jag blir ensam och tystnaden visar sig så slukas jag upp av intet. Jag kan sitta i över en timme och bara stirra in i väggen, tänka saker som inte ens regristeras. Allt är kaos i mitt huvud samtidigt som jag försöker känna efter vad jag egentligen tänker och känner. Det är svårt, men jag vet att det kommer gå.

När jag blir helt frisk och fri från anorexin kommer livet vara så härligt. Kan ni tänka er att vakna på morgonen och vara taggade på livet? En känsla jag knappt kommer ihåg, men en känsla jag saknar något enormt. Att ligga i sängen på kvällen och tänka på allt man ser fram emot och allt roligt som hänt. Kanske tänker du på den kommande helgen då du ska träffa dina bästa vänner, kanske är det den där söta killen i skolan som hälsade på dig idag som tar upp all plats... Det kan vara vad som helst, saker saker som får dig att må bra! Jag längtar något enormt nu när jag tänker efter!

När jag blir fri ska jag äta en alldeles grymt god frukost, bröd med massa pålägg, fil med yoghurt, frukt, juice och massa mer. Och jag ska njuta, äta tills jag blir sådär riktigt mätt. Och kan ni fatta känslan at att inte få ångest över det. Snacka om att en sån frukost är mycket godare än att äta av ett matschema där det står precis exakt vilken mångd du ska få i dig.
Efter frukosten ska jag smälta maten i lugn och ro för att sedan ta en härlig springtur i solen. Springa var en stor del av mitt liv förut, eller träning över huvud taget. Jag älskade det, att träna mådde jag bra av. Nu har jag träningsförbud, men kan inte vänta tills jag blir av med det. När jag är frisk kommer jag kunna njuta av en springtur, springa för att det är skönt och kul, alltså inte för att förbränna så mycket som möjligt.
Att på en lördag kunna köpa en stor godispåse, och när den är slut försöka sno sin lillebrors. Åh. Jag var inte så mycket för godis innan heller, men detta senario ägde faktiskt rum ibland.

Vi kan alla bli friska och leva igen! Jag känner många tjejer som blivit friska från sin ätstörning som mår så mycket bättre nu. Dem kan inte fatta att de faktiskt slösade bort så mycket av sina tonår på det här, att vara rädd för mat och rädd för livet. Man behöver stöd för att bli frisk, det är sant. Men ingen kan göra dig frisk, det är bara du som kan. Vilja är det som spelar störst roll. Den kan vara svår att hitta men jag är övertygad om att den finns där inne ifall du känner efter riktigt noga.

Nedan kommer en liten plus och minus lista med sjukdomen:

Minus:
- Att behöva få ångest av att äta ett äpple eller ta några extra klunkar vatten utöver matschemat.
- Att hela tiden behöva äta på bestämda tider utan frihet.
- Höra elaka röster/tankar som skriker och klagar på hur dålig man är hela tiden.
- Att inte kunna åka hem till någon kompis oplanerat bara för att.
- Känslan av att hela tiden vara misslyckad, att man kunde ha gjort ännu bättre.
- Gråta inför andra som i skolan. Har hänt många gånger, behöver inte vara något allvarligt, det räcker med att någon säger något olämpligt. Som att en lärare skäller på mig för att jag glömt läxan hemma eller så.
- Fredagar utan mysstämning med familj eller vänner.
- Att inte alltid våga sätta på sig de kläderna som är fina eller som man trivs i. Till exempel jeans eller liknande.
- Att ingen litar på en, inte ens jag själv litar på mig. Sjukt.
- Förlora så många vänner på grund av att inte orka skratta, le, prata eller uttrycka några känslor.
- Behöva skämmas när jag går utanför dörren för att jag blivit så fet.
- Ligga vaken halva nätterna med massa ångest och tankar.
- Inte kunna koncentrera sig ordentligt i skolan.
- Skämmas för att äta inför andra.

Plus:
- Att jag fick så mycket gjort i skolan, beroende på att jag pluggade hela dagarna i princip oavbrutet.
- Genom att skolan gick så bra fick jag mycket beröm från alla håll.
- I slutet av sommaren då det precis började gå neråt nådde jag min absoluta topp i friidrotten. Självklart trodde jag att det berodde på de kilogram jag tappat. Det gjorde mig ännu mer inspirerad att gå ner ännu mer, kanske skulle det gå ännu lite bättre i friidrotten då.
- Alla erfarenheter jag fått utav detta, fast ändå skulle jag vilja få det ogjort
- Nu vet jag vad jag vill göra när jag blir vuxen, jag vill hjälpa andra ätstörda människor till ett friskare liv.

Som ni ser är min minus-lista betydligt längre än plus. Om ni någon gång tvivlar på ifall ni vill bli friska så tycker jag att ni ska skriva en sån här, eller kolla på min. Det hjälper faktiskt.
Kom igen nu, vi klarar det här. Tillsammans! <3

Jag kommer inte sakna dig

Jag kommer inte sakna dina viskningar, jag kommer inte sakna dina skrik, jag kommer inte sakna dig. Dina ord ekar ständigt genom mitt huvud, men när du väl är borta kommer jag inte sakna dig alls. Allt kommer vara så bra när du är borta, allt kommer bli i sin ordning igen. Även ifall det känns som det nu så kommer jag inte bryta ihop när du väl har lämnat mig. Då kommer jag må bra, då kommer jag vara lycklig.

Nu föreställer jag mig motsatsen, men jag kommer inte behöva dig, egentligen behöver jag dig inte nu heller. En gång har jag redan fallit till botten, och det var på grund av dig. Jag kommer aldrig göra om det misstaget, aldrig. Så kom nu inte och säg att allt kommer bli bra om jag följer med dig igen, för det är bara en lögn. När du inte finns här mer kommer jag inte sakna dig, det är jag helt övertygad om. Ändå ligger jag här på golvet och gråter för att du kanske snart är borta. Jag är livrädd för det riktiga livet. Men jag fattar inte varför jag gråter över dig, det är ju du som förstört allt.
Jävla anorexi.


Mellisfix

Har precis ätit mellis. Idag experimenterade jag och mamma lite, det var lite mysigt om jag får säga det själv. Man misslyckas och skrattar ihop. Nu är jag proppmätt igen och ska försöka överleva nu, det känns ännu jobbigare när jag tänker på att det snart är middag.
Till mellis blev det en smoothie och en müslibar, var tvungen att äta extra till smoothien beroende på att det inte var någon banan i. Gott blev det i vilket fall, kommer definitivt göra detta igen!




30 maj 2012

Hej allihopa, kul att så många läser bloggen nu. Hoppas verkligen att ni kommer vilja stanna och följa min väg till friheten. Samtidigt är det lite skrämmande att mer än 100 olika personer dagligen läser det jag skriver. Men jag tycker det är kul, och jag älskar er allihop! Nu tänkte jag att jag skulle berätta lite om vad min dag bestått av än så länge.



Min dag började ganska bra ändå måste jag erkänna. Allt gick helt okej, ådde varken bra eller dåligt. Jag åt min frukost och begav mig sedan till bussen för att åka till skolan med Kent i öronen. När jag väl var framme i skolan fick jag en lite panikångest. Inte så illa som det kan vara ibland, men ändå så illa så att jag låste in mig på en av skolans toaletter ett tag. Bild från när jag var där ser ni ovan.





Dagen rullade på väldigt segt. Försökte plugga matte hela förmiddagen. Långt jag kom va? Det enda min hjärna hade kraft till att göra var att skriva av rubriken från uppgiftsbladet. Lyckad tjej. Men när tankarna flyger iväg åt helt andra håll kan jag inte samla mig, det är omöjligt.





Någon timma senare då jag gav upp det där med matten gick jag ut och satte mig på en stock utanför vår skola. Jag bara satt där. Fråga mig inte varför, för det vet jag inte själv. Antar att jag försökte fly från verkligheten eller något.







När klockan väl slog 12 begav jag mig till busshållplatsen för att åka hem. Som ni ser har jag mina grå mjukisar på mig idag igen... Det beror på att jag inte vågar ha på mig något annat just nu. Förra veckan var jag ändå väldigt duktig med kläderna tycker jag, hade både shorts, jeans och klänning. Tyvärr så klarar jag inte av det just nu. Får se när det kommer tillbaka. Nu har jag precis ätit lunch och är alldeles proppmätt. Till lunch serverades resterna från igår, alltså kyckling, potatisklyftor och någon sås. Till det drack jag mjölk och åt morötter och småtomater till.

Kent

Är det här det bästa livet hade att ge?


När mörkret faller

Jag vet inte vad jag vill, ärligt. Innerst inne vill jag förmodligen bli frisk, men just nu har jag ingen större längtan. Det hemska är att jag hela tiden planerar hur jag ska kunna gå ner i vikt igen efter det här... Alla mina tankar kretsar runt sjuka saker. Samtidigt vill jag inte göra någon besviken. Alla ni som funnits där och stöttat mig de dagar jag varit nära slutet, jag är oerhört tacksam för det. Därför kan jag inte göra såhär mot mina nära igen. Problemet är bara att jag inte står ut med mig själv nu. Jag är vidrig.

Just nu går allt för fort. Tiden rinner ur mina händer men jag har ingen chans att stoppa det. Hela den senaste veckan har varit ett helvete med undantag för några timmar. När är det min tur att må bra? Kanske är det bara att bestämma sig för att må bra så kanske man gör det. Fast jag är rädd för att må bra, rädd för känslan av lycka. Har inte känt riktig lycka på länge, då menar jag inte något av Anorexins falska lyckorus. För det är inte riktig lycka.

Ångesten på kvällarna och nätterna är värst, för under dagarna klarar jag att sysselsätta mig med annat relativt bra. Det är när mörkret faller som tankarna slukar mig. Systematiskt går jag genom allt jag ätit under dagen, samma panik sprider sig genom kroppen varje gång. Natten igår var hemsk. Hade fruktansvärt mycket ångest, så mycket jag inte haft på länge. Skakade, kallsvettades, hade hjärtklappning och så vidare... Märkte imorse att jag även rivit mig själv över stora delar av magen. De halvblodiga såren sved, plåstrade om mig själv och låtsades som inget.

På tal om en helt annan sak... Är det någon som typ är intresserad av hur mitt matschema ser ut eller så? Om det är något ni undrar eller något ni vill att jag ska blogga om är det bara att kommentera. Tveka inte! Annars kan ni maila mig på "[email protected]" om ni undrar vem jag är eller något helt annat. Sov gott!


Länkbyten

- tillfriheten.blogg.se
Tycker verkligen att ni ska besöka denna underbara tjejs blogg. Hon är ni friskförklarad efter väldigt svår tid i anorexin, hon är så värd det nya livet som väntar på henne! Bloggen är mycket peppande, varje gång jag läst den stänger jag ner sidan med hopp i mig igen och ett leende på läpparna. Besök så gör ni både mig och henne glad!


- fannywinblad.blogg.se
En helt otrolig vacker och fin vän till mig. Besöka hennes blogg tycker jag verkligen att ni ska göra. Hon kämpar mot anorexin för att också komma tillbaka till livet igen. Kan inte beskriva hur mycket hon betyder för mig, en av mina allra bästa vänner.

- medicin.blogg.se
Hanna, vad ska man säga? Så obeskrivligt fin tjej som kämpar mot anorexin som just nu tar upp en väldigt stor del av hennes liv. Även om hon har det väldigt tufft nu så vet jag att även hon kommer må bra snart, längtar tills den dagen. Besökbesökbesök :D

- anorexia.devote.se
En av de absolut första ätstörnings relaterade bloggar jag började läsa. Denna blogg har väldigt bra uppdatering och är definitivt läsvärd! Jag kommer förtsätta följa den, gör det ni också. Här kämpar fina Claudia mot sin anorexi till ett friskare liv!

Att erkänna sina brister och misstag är svårare än vad många tror.

Direkt efter SCÄ åkte jag hem och slängde i mig lunchen, att äta fort ger mig så mycket mer ångest än att sitta länge vid bordet och verkligen koncentrera mig på att äta. Men som ni märker så lever jag fortfarande, vilket är positivt, antar jag... Att jag behövde skynda mig med lunchen berodde på att jag en timme senare skulle möta upp en vän i stan. Skulle hjälpa henne att försöka hitta en avslutningsklänning. Vi letade i cirka två timmar men hon köpte inget. Jag älskar att gå på stan, förut älskade jag även att prova kläder och ta en fikapaus. Fast nu är jag livrädd för provhytter. Verkligen livrädd. De senaste gångerna jag befunnit mig i en provhytt har jag inte klarat att hålla tårarna tillbaka. Hur kunde jag låta mig själv att bli såhär fet? Nu kan jag gå och handla ett par normala jeans i ungdoms och vuxenbutiker. Det kunde jag inte i höstas och vintras, om jag absolut skulle ha ett par jeans var det barnavdelningen som gällde. Om man hade tur någon gång kunde jag hitta ett par i en vanlig butik. Kändes skönt att det inte var jag som skulle prova i vilket fall. Alla kläder som jag köpt på senast tiden hänger kvar i min garderob med prislappen kvar. Min kropp är inte värdig att sätta på sig dem ännu, sen finns det inga bra tillfällen heller... Måste bli ändring på det!

Bilden nedan är på min "vackra" klädsel idag, säger klädsel för att det inte går att kalla detta outfit. I alla fall, jag har på mig ett vanligt svart linne från MQ, min älskade skinnjacka från Jofama by Kenza, ett par grå mjukisbyxor från märker Russel och min favorit väska från Desigual. Vet att ni bryr er.



Nu har jag ätit middag för kanske en timma sen. Det gick relativt bra måste jag säga, åt på 35 minuter exakt. Till middag serverades kyckling, klyftpotatis och någon sås.
Sås är något jag har väldigt svårt för... Det ger en obeskrivlig ångest efter. Jag vet inte hur jag ska säga, men sås känns liksom onödigt även om det smakar gott. Hoppas jag kommer över det snart. Hur har ni det mina fina läsare?

Svar till Rebecka Berglund!

Hej Rebecka, kul att du hittat hit! Jag går på SCÄ (Stockholms centrum för ätstörningar). Det ligger vid Mariatorget i Stockholm, väldigt nära Södra Station. Maila mig gärna på "[email protected]" om du vill ha kontakt och prata som du skrev. Kram.


Så många saker jag skulle vilja berätta, saker som ingen utom jag vet om.

Mötet på SCÄ varade som vanligt i ungefär en timme.
Det började med att vi kom dit ganska tidigt. Vi satt där i väntrummet, jag stirrade in i väggen samtidig som mamma och pappa ständigt försökte få mig att prata utan resultat. Strax efter 11 fick vi komma in, mina föräldrar gick till samtalsrummet tillsammans med G och jag gick ner med K till läkarrummet. Vägning stod på schemat. Det lilla och trånga läkarrummet på källarplanet är helt fyllt av ångest, det sitter i väggarna. Jag klev tillslut upp på vågen efter en stunds tvekande. Den visade att jag ökat, en riktig ökning för första gången på tre månader. Hemskt. Jävla Calshake. Ångest. Satte mig på stolen i hörnet, inga tårar kom, inget hände. Det var kaos i mitt huvud, men jag klarade att inte springa bort från henne.

Mötet var ärligt talat inte så givande sen. Pratade mest om vår utlandsresa som kommer ske i början av sommaren. Hur alla mellanmål ska lösas och så. G sa även att jag måste dricka ca 2 liter extra vätska jämfört med vad jag gör hemma där... Allt jag ville var att mötet skulle ta slut. En timme passerade men jag hade knappt öppnat munnen. En sak som jag i vilket fall hörde var att mina behandlare sa att jag måste låta mig själv känna glädje och längtan. Visst, det är möjligt att jag håller tillbaka lite ibland, det erkänner jag. Men samtidigt... Jag mår verkligen inte bra, och det är inte så lätt att försöka se det positiva i allt då. Jag ska försöka men det gör så fruktansvärt ont, jag vet inte vart jag ska ta vägen. Hur är det möjligt att jag ska kunna må bra i den kropp jag har nu?

Det känns som om alla mina vänner och folk i skolan tror att jag mår bra nu. Det är inte alls så det är, bara för att jag äter och har gått upp i vikt så är inte allt bra. Men en dag ska det bli bra, det måste det bli! Nu ska jag gå upp och tänka i min ensamhet.


Jag vill leva för dagen och inte låta natten sluka mig något mer

Klockan har precis passerat tolv. Har legat här i min varma säng i ungefär två timmar nu, kan inte somna. Men det värsta är att jag vet att jag kommer ligga här med öppna ögon ett bra tag till. Sov cirka tre timmar förra natten. Jag är helt obeskrivligt trött, ändå kan jag inte somna. Någon som känner igen sig? Tänka att få sova som en bebis. Utan ångest, utan att vakna flera gånger om natten med hjärtklappning, utan mardrömmar, utan... Ja, bara vara.

Min hjärna går på högvarv. Alla tankar snurrar runt. Jag är så rädd, men rädd för vad? Antagligen allt. Jag är rädd för att tänka framåt samtidigt som jag är livrädd för att fastna här. Så rädd för det friska... Vad kommer hända då? Hur kommer jag må? Hur kommer jag leva? Alla dessa frågor som ingen egentligen kan besvara. Jag vet att jag har alla möjligheter till att skaffa mig ett bra och lyckligt liv, så varje dag frågar jag mig själv varför jag väljer att slösa bort min tid på det här. Jag blir knappast lycklig av det i vilket fall. Fast det är så tryggt, med anorexin vet jag vem jag är och jag vet vart jag står. Utan den är jag ingen. Alla dessa viskningar anorexin ger mig har blivit som en trygghet. Dessa röster är det enda som kan få mig att lyssna och stänga av allt annat.

I morgon är det en jobbig dag, kanske är det därför så många tankar snurrar inom mig. Ska nog dra mig till skolan en liten stund i morgon ändå, kanske deltar på lektionen i matematik mellan 9.00-10.00. Klockan 11 ska jag vara på SCÄ. Det är vägning i morgon också. Har redan panik för det, jag vill verkligen inte. Har följt matschemat helt under denna vecka, plus att jag druckit min calshake som jag ska ha utöver schemat varje dag.

Nu ska jag verkligen försöka sova igen. Det är inte hälsosamt att sova 3 timmar varje natt... Kram till er alla så hörs vi mer i morgon efter mitt möte på SCÄ. Hoppas ni sover och mår bättre än mig.


Hej!

Jag är en 15 årig tjej som bor strax utanför Stockholm. På den här bloggen kommer ni få följa min väg bort från anorexin till ett liv fyllt av glädje! En dag kommer jag komma dit, det vet jag. Allt som krävs är vilja och mod. Jag vet att alla där ute, killar som tjejer kan bli friska, det gäller bara att bestämma sig för det.

Tidigt våren 2011 började jag tänka på vad jag åt, hur jag såg ut och vad andra åt och hur andra såg ut. Saker jag aldrig ängnat en sekund åt förut trängde sig på allt mer. Under denna tid var det inget seriöst eller allvarligt jag höll på med. Ibland mådde jag bra och ibland mådde jag mindre bra. Hela våren passerade, och tillslut kom sommaren. Innan hade jag bestämt mig för att allt skulle bli bra under sommaren, jag skulle sluta med allt jag höll på med. Tyvärr blev det inte så. Jag började med att sluta äta det som jag ansåg var onödigt, alltså godis, glass, fikabröd och liknande. Under sommaren var jag ofta ute och joggade, både för att jag tyckte det var skönt men också för att förbränna. Än så länge hade jag inte börjat dra ner på den riktiga maten. Juni passerade, juli passerade... Under dessa två månader hade jag tappat ca 5 kg, kände mig inte smalare, snarare tvärtom. När skolan sedan började i agusti hade jag återigen bestämt mig för att allt skulle bli normalt. Men nej... Det var först nu det blev extremt. Allt jag kunde undvika att äta undvek jag. De dagar mamma och pappa jobbade på morgonen åt jag några äppelklyftor till frukost, varje dag skippade jag lunchen i skolan. Kom med ursäkter som "Jag åt så mycket frukost, är fortfarande mätt", "Gillar inte maten", "Äter massa mellis när jag kommer hem istället" och så vidare. Allt detta var bara lögner, hela mitt liv bestod av lögner. När jag kom hem åt jag givetvis inget mellanmål, istället gick jag ut och sprang eller powerwalkade. När mina föräldrar kom hem och det var dags för middag skyllde jag på att jag ätit så mycket mellis att jag inte alls var hungrig ännu. Fast middagen kom jag nästan aldrig undan med. Tränade friidrott 4 dagar i veckan under denna tid, så med middagen och mat efter träningen var mina föräldrar noga. Allt kretsade kring att äta så lite som möjligt.

För varje dag som passerade blev jag bara mer matt, men också mer taggad på att bli ännu smalare. Nu hade kommentarerna börjat komma om att jag tappat vikt. En dag kom en tjej fram till mig och sa "Har du typ anorexia eller något? För du är typ helt sjukt smal!". Kommentarena jag fick trodde jag inte ett dugg på, jag var varken sjuk eller smal. En dag tvingades jag gå till skolsköterskan. Samma sak hände här, jag ljög om allt. Berättade att jag alltid åt och så vidare... Dum som hon var gick hon på allt. Det enda hon sa var att hon trodde min mens skulle komma tillbaka ifall jag bara tog en extra macka på kvällen, hon sa också att jag kanske var en sån som var naturligt smal. Jag skrattade och höll med. Några veckor senare la mamma fram ett papper på bordet hemma. Jag tittade på det väldigt länge... Det var en egenanmälan till SCÄ (Stockholms centrum för ätstörningar). Sprang därifrån och skrek att jag inte tänkte skriva på det. En liten stund senare var det påskrivet i alla fall. Fattade fortfarande inte varför jag skulle dit. Jag trodde att alla människor fick ångest av att äta, att ända skillnaden mellan dem och mig var att de flesta åt upp ändå.

I mitten av december kom jag in på scä. Var helt sjukt nervös innan, men det gick bra. Träffade mina behandlare K och G samt min läkare. Vi pratade runt en timme, sen var det dags för läkarundersökning. Mamma följde med mig ner tillsammans med läkaren. Kommer inte gå in på så mycket vad osm hände, med tanke på att det var en av de värsta stunderna i mitt liv. Vet inte ifall jag klarar att berätta om det lite bättre, kanske någon annan gång!

Det minsta jag vägt var 39kg till mina 168cm. Mådde inte bra då. Jag mår inte bra idag heller, men åtminstone svimmar jag inte så fort jag ställer mig upp. Jag känner att jag orkar betydligt mer än då. Nu har jag gått upp ca 9kg, tappade 15kg totalt så en liten bit är det allt kvar. Men jag ska dit. Motivationen pendlar upp och ner från dag till dag, ibalnd vill jag inget hellre än att bli frisk och ibland vill jag hellre stanna här. Som säkert alla ätstörda känd så finns det en slags trygghet med en ätstörning.

Jag kommer blogga anonymt här tillsvidare. Kommer skriva och avslöja vem jag är om jag får ganska många läsare och ifall folk är intreserade. För tillfället blir det här ett ställe att skriva av mig på, peppa andra och hitta motivationen. Kommentera gärna ifall ni har frågor. Hoppas ni vill fortsätta följa mig och min väg till friheten. Nu ska jag dit! Kram


Välkommen till min nya blogg!