Hälsodagboken

Ursäkta att alla mina inlägg handlar om skolan, men måste bara berätta det här.
 
Idag hade vi föreläsning i idrott. Vi ska nämligen föra en Hälsodagbok. Där ska vi anteckna exakt allt vi äter och all motion vi utför under en period av tre veckor. Vi ska planera en kostplan, så att man får i sig rätt energibehov, varken mer eller mindre. Läraren sa att man måste träna mycket för att kunna äta mycket. Förstår vad hon menar egentligen men det blir bara så fel... Man ska äta frukost, lunch, middag och 1-2 mellanmål varje dag ifall man är väldigt aktiv och tränar mycket. Hej hopp, här kommer jag som äter alla dessa måltider plus ytterligare ett mellanmål utan att träna ett skit. Jag har inget val, jag måste äta allt men jag får inte träna. Hur skulle min Hälsodagbok se ut? Jag skulle få betyget F.
 
Jag kommer inte få delta i den här uppgiften på grund av min situation sa mina behandlare idag, och de ska prata med skolan om det i morgon. Men ändå. Jag tycker inte att någon ska behöva göra den här uppgiften. Huvudsaken är väl att alla mår bra? Har man extrema problem och måste förändra sin levnadsstil tycker jag istället att man ska ta hjälp av specialister. Mina kompisar som tränar och äter bra borde inte heller göra den här uppgiften. Jag tror bara att den påverkar negativt, speciellt om man gör den i sammanhang med skolan. Ifall man redan har mycket tankar om kropp och vikt kan denna uppgift vara rent ut a triggande kan jag föreställa mig. Man ska även börja "tänka" mer på vad man stoppar i sig sa min idrottslärare. Därför ska man se över allt man skriver ner på listan att man har ätit och där efter plocka bort saker som anses onödiga, eller kanske lägga till något ifall man behöver det. Förlåt, men jag blir bara upprörd. Man ska inte behöva hålla på såhär... Kroppsideal är en stor fråga i samhället just nu, men tycker ändå inte att man ska tvinga folk att planera sin kost.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Fanny

Fyfan va arg jag blir, HELT onödig uppgift!!!! "ta bort det onödiga" man kanske behöver det "onödiga" för att må bra?! Gud vilken dålig uppgift, tvinga en till att träna också, usch! Vi ska också ha något liknande plus ett skol lopp på fyra kilometer! Jag har ALDRIG (jo EN gång under värsta anorexi-tiden) varit ute och sprungit! Tränat på andra sätt för springa är enligt mig astråkigt!!! Nu känner jag mig ju verkligen tvungen att ge mig ut 4 km varje dag för att träna upp min skitdåliga kondis... Idrotten tycker jag verkligen man kan klara sig utan, som du säger, huvudsaken ör ju att man mår bra!<3

2012-08-30 @ 20:26:55
URL: http://kameraflickans.blogg.se
Postat av: Josefin

Du har helt rätt, vi hade också den här uppgiften förut och den påverkar bara negativt. Den hade nog en liten del med i varför jag blev sjuk. BORT MED SKITUPPGIFTER I SKOLAN!

2012-08-30 @ 21:39:37
URL: http://mypointofvieww.blogg.se/
Postat av: Sigrid

Fyfan, vi hade också en såndär uppgift. Fast bara för en dag, men vi skulle till och med VÄGA all mat och dryck vi åt. Fattar fan inte grejen, visst man ska bli mer medveten om vad man äter, men det är bara så överdrivet. De borde veta att man är väldigt känslig och osäker på sig själv i den här åldern och sånt där kan ju påverka en så jäkla negativt. INTE VÄRT RISKEN!!

2012-08-30 @ 22:04:36
URL: http://salminenen.blogg.se/
Postat av: Josefine

Du har så rätt så!

2012-08-30 @ 23:08:38
URL: http://linneajosefines.blogg.se
Postat av: Anonym

Hoppas dina behandlare säger åt dem att alla ska skita i den där uppgiften, ingen borde göra den. HAr hört flera som mått dåligt/påverkats/blivit sjuka av sådana uppgifter.

2012-08-31 @ 05:44:58
Postat av: A

Vi hade också en sådan uppgift i skolan, och sedan skulle vi analysera varandras mat- och träningsdagböcker. Det var flera i min klass som påverkades rätt mycket av det, på ett dåligt sätt. Fattar inte hur lärarna tänker.

2012-08-31 @ 07:21:39
Postat av: Josefina

Håller med dig till fullo! Jag gick idrottsgymnasium och vi hade en liknande uppgift i kursen "Näringslära" Det är verkligen sjukt att uppgifter som dessa får förekomma i skolor!

2012-08-31 @ 16:04:06
Postat av: matilda

Vi hade detsamma under både högstadiet vid ett tillfälle, och första året på gymnasiet. Usch, jag är så emot det där. Även fast jag då inte ens hade en tanke om att hamna här i träsket där jag är nu så, så påverkades jag negativt utav det. Jag skämdes över bara det att skriva godiset och kakorna jag åt, även om det inte var i större mängd än rimligt för en normalt frisk människa. Förstår att en överviktig kan ha nytta utav det om inte haft tankarna på det innan. Nej, jag är starkt emot det måste jag säga.

2012-08-31 @ 17:13:07
URL: http://matildasodergren.blogg.se
Postat av: minna

Jag vet hur det känns..Har också anorexi och måste äta alla de målen utan att träna. Men vi är inte som alla andra vi måste göra så för att bli normalviktiga ..om vi tränar samtidigt så kommer vi aldrig att uppnå en stadig vikt! Vi är fortfarande så sköra så kroppen måste få återhämta säg. Hade också den uppgiften i 9:an men scä fixade så att jag inte skulle göra den eftersom att det inte alls var passande speciellt med tanke på min sjukdom!Så dumt av lärarna att ge sådana uppgifter! Men du klarar det här Tove,har läst din blogg sen första början och du verkar som en underbar och stark person! <3

2012-08-31 @ 21:15:05
Postat av: maria

Jag minns en sådan här uppgift som en av de mest triggande sakerna jag var med om. Läraren gav oss en sida där vi kunde se precis vad varje element i maten innehåller, och det var därifrån jag fick typ all min kunskap om kalorier. Nej usch, sådant här ska BORT! Skulle vilja göra något åt saken faktiskt... :)

2012-09-01 @ 08:20:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback